Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Az HBO-n hamarosan égni fognak a könyvek
Új film készül Ray Bradbury Fahrenheit 451 című klasszikusából.

image

Úgy tűnik, minden idők egyik legzseniálisabb disztópikus regénye egy HBO-s TV-film formájában éled újjá. Ray Bradbury klasszikusát, a Fahrenheit 451-et egyébként 1966-ban már megpróbálták mozgóképre ültetni, ám a François Truffaut által rendezett mozifilm sajnos nem tudott felérni a regény zsenialitásához.

image

Éppen ezért örülünk, hogy az HBO leszerződtette Ramin Bahranit, hogy tető alá hozzon egy új, frissebb feldolgozást.

Az 1953-ban megjelent Fahrenheit 451 egy kőkemény disztópia, amely egy olyan világot ábrázol, ahol a könyvek olvasása és birtoklása kirívó bűnnek számít. A regény főszereplője Guy Montag, akinek tűzőrként az a feladata, hogy megsemmisítse a tiltott könyveket. Bizony, ebben a világban a könyvégetés egy szakma. Montag élete azonban gyökeresen megváltozik, amikor egy tisztogatás során maga is elcsen könyvet…

Lényeg a lényeg: a Trónok harcá-val és számtalan kultsorozattal és filmmel bizonyító HBO most egy újabb kiváló alapanyaghoz nyúlt, amelynek alakulását mindenképp érdemes lesz figyelemmel kísérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr518638070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása