Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Daredevil 2. évad - Vér és bűnhődés [spoilermentes]
Egy szinte tökéletes sertéspörkölt, egy merőkanálnyi wasabival a tetején.

image

A jó kérdés ilyenkor, hogy miért. Miért rontanál el egy teljesen jól kitalált ételt egy rakat zöld, taknyos tormával? Mert finomabb lesz tőle? Nem. Szebb? Nem. Sajnos a válasz a Daredevil esetében az, hogy le van írva a receptben és több millió ember árgus szemekkel nézi, hogy betartod-e.

A Daredevil meg van átkozva a koncepciótlan orientál bullshittel.

Az első évad remekül felépített karakterei, a főhős és Wilson Fisk több szinten zajló párbaja tökéletesen működött. Aztán a film noir díszletekben, a sötét, iszamós városban, a rothadó kukák és az emberi mocskok között megjelent egy piros ruhás nindzsa. Onnantól indult el az egész első évad lejtmenetbe.

Az új évad ezt a hibát elkerüli, de így is négy velős szóban össze tudnám foglalni:

Punisher jó. Nindzsák rosszak.

image

Frank Castle (A Megtorló) története kőkemény, erőszakos és földhözragadt, az önbíráskodás, a hősök és remekül felépített személyes dráma örvénye. A főhös mindennapi vergődése eltörpül a Megtorló mindenen és mindenkin áttaposó személyes gyásza mellett. A beszélgetéseik jók, katartikus pillanatok két bucira vert fejű férfi között, mindig éjszaka, mindig magányosan. Szinte a Heat-et idézte (a Szemtől szembent is távolról, de jól láthatóan).

A nindzsák egy csapat pizsamás bohóc.

Nem tudok róluk spoilert írni, mert nincs mit. Jönnek, ugrálnak, nem tudjuk, mit akarnak, nem tudjuk miért. Az évad közepén megjelennek, és csak azért lehet őket elviselni, mert hozzák magukkal Stick-et és az az öreg csávó a vak tekintetével mindenkit lejátszik a képernyőről és még eszetlenül kemény is. Ezzel a kiegészítéssel a közepesen halovány történetszálból is lett valami, de ez sem Elektrán és a Fenegyereken múlott.

image

Az új évad jó, van olyan jó, mint az első, durvább, véresebb és ikonikusabb, de csak azért nem jobb, mert több benne a karddal hadonászó keleti-hagyományőrző a kelleténél. Őket kivágva még mindig ott a Megtorló és érte már bőven megéri megnézni.

Úgy látszik ez a férfias szembenállások éve lesz, a Megtorló vs. Fenegyerek, Batman vs. Superman, Vasember vs. Amerika Kapitány. Mindegyik a kiemelkedettekről, a hatalomról és a nagybetűs célról szól, talán a másik két film még hozzá fog szólni, de kifejezetten kétlem.

-Kettes számú játékos

image

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr478637910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása