Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Új Harry Potter történet érkezik
Szerencsére nem áll meg az élet Roxfort után sem, színdarabot és szövegkönyvet kapunk.

2016 nagy év lesz a Harry Potter rajongóknak. A novemberben mozikba érkező Harry Potter tankönyvről, a Legendás állatok és megfigyelésükről már beszámoltunk, sőt a trailert is lefordítottuk Nektek. És szintén idén érkezik egy teljesen új történet, a Harry Potter and the Cursed Child, azaz a Harry Potter és az elátkozott gyermek. A történet a Halál ereklyéi után 19 évvel folytatódik és egy nagyszabású West End színdarabként ölt majd formát, de hogy az se maradjon ki a varázslatból, aki nem Londonban van, a szövegkönyvet is kiadják.

A darabot Rowling története alapján Jack Torne (Skins, Shameless – Szégyentelenek, és számos díjnyertes színdarab) írja, a rendező John Tiffanny lesz, Harry Potter bőrébe pedig Jamie Parker fog bújni, Ront Paul Thornley , Hermionet pedig Noma Dumezweni fogja alakítani.

A szinopszis így hangzik:

Harry Potternek lenni mindig is nehéz volt, és most sem lett könnyebb, hogy immár a Mágiaügyi Minisztérium túlhajtott munkatársaként, férjként és három iskoláskorú gyerek apjaként is helyt kell állnia. Míg Harry a múlttal harcol, ami nem hajlandó ott maradni, ahová való, legfiatalabb fiának, Albusnak meg kell küzdenie az örökség súlyával, amit sosem kért. Ahogy múlt és jelen baljósan összekeveredik, apának és fiúnak egyaránt meg kell tanulnia a kényelmetlen igazságot: a sötétség néha váratlan helyekről érkezik.

A megjelenést Harry Potter születésnapjára, azaz július 31-re időzítették. A szövegkönyv próbákon használt verzióját fogják kiadni (Harry Potter and the Cursed Child Parts I & II Special Rehearsal Edition), valószínűleg a színdarabban ennek egy egyszerűsített verzióját hallhatjuk majd. Lesz belőle gyűjtői kiadás is a legnagyobb rajongóknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr978638032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása