Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

iPoddal lopnak bankkártya-adatokat a trükkös tolvajok
Új felhasználási módot találtak ki a tolvajok a szebb napokat látott szerkezetnek.

Az iPod nano kicsi volt, rengeteg zene elfért rajta, sokáig bírta az akksi, nagyon menő volt a pörgetős scrollozás, és még játék és kamera is volt rajta. Mindenki iPodot akart, még az is, akinek volt. Aztán az okostelefonokkal gyakorlatilag megszűnt az mp3 lejátszók piaca, ma már csak hardcore tech- vagy zenerajongók vesznek iPodot. Meg a tolvajok.

A manchesteri alvilág pont az iPod előnyeit használta ki, hogy kicsi és vékony a szerkezet, sokáig bírja az akksija és van rajta kamera. Különböző ATM-ek fölé ragasztották, hogy felvegyék, ahogy a gyanútlan járókelők beütik a PIN-kódjaikat.

Egy brit hölgy azonban észnél volt: gyanús lett neki, hogy valami furcsa dolog van a bankjegykiadó fölött. Elkezdte lefejteni a szürke ragasztószalagot és egy iPod pottyant a kezébe. Azonnal értesítette a rendőrséget, akik nem először találkoztak ezzel az iPodos trükkel.

Érdemes szemügyre venni az ATM-et mielőtt használjátok, mert egy ilyen egyszerű megoldással kideríthető bárkinek a PIN-kódja, ezzel párhuzamosan valószínűleg a kártyaolvasót is meghackelik, hogy hozzáférjenek a kártya adataihoz – ezzel a két dologgal pedig már gond nélkül vihetik is a rablók a pénzedet.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr338637476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása