Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Meztelenül szaunázók és Nokia 3310 – érkezik Finnország saját emoji készlete
Az illetékes magyar minisztérium mikor lesz ennyire jó fej?

image

Finnország igazán progresszív ország, neki köszönheti a világ a Nokiát és az Angry Birdsöt. Most azzal álltak elő, hogy ők lesznek a világ első országa, akik saját emoji készletet fejlesztenek. Az emojik december elsejétől tölthetők le Finnország saját, viruális adventi naptárából. Az első három nyilvánosságra hozott karakter “a szauna”, “a törhetetlen” és “a headbanger” névre hallgató szaunázó pár, Nokia 3310 és headbangelő és metálvillát mutató hosszúhajú figura, - a többi egyelőre meglepetés.“A Finnország-emojikat önironikus szándékkal alkottuk meg, remélem, nem csak országunk jellegzetességeit mutatják meg a világnak, hanem valamit az erősségeinkből is. Például a kíméletlen őszinteségünket” nyilatkozta Petra Theman, a finn Külügyminisztérium igazgatója.

image

image

Kíváncsian várjuk az emojikészletet, reményeink szerint lesz benne vodka, szakállas részeg halász, és rénszarvas is, Joulupukkiról, azaz a Télapóról nem is beszélve.

Via Yle

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr608637082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása