Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Rising Sun - Elindult a Kickstarter kampány
Eric M. Lang új társasjátéka máris 1,4 milliót kalapozott össze.

 

 

Végre elstartolt a régóta várt Rising Sun játék Kickstarter projektje. A játék a japán mitológiába repít minket, ahol a Blood Rage és a Diplomacy stílusainak egyvelegében szállhatunk harcba választott frakciónk (Koi, Dragonfly, Bonsai, Lotus, Turtle) oldalán. A játék menete a négy évszakra van leosztva. Mindegyik egy teaceremóniával kezdődik, ahol a játékosok eldönthetik, szövetkeznek-e valakivel, vagy éppen inkább egyedül folytatnák. Ezután  egyesével húznak pár lapot, amiből kiválaszthatnak egy akciót, amit mindenki végrehajt. Ezek a következők: Harvest - területen található nyersanyag begyűjtése, train - fejlesztések vásárlása, marshal - haderő mozgatása, recruit - már elfoglalt területek erősítése, betray - szövetséges elárulása.

A térképen 8 terület kapott helyet, valamint 4 kami/istenség temploma, akiknek áldozni lehet jelentős előnyök reményében. Haderőnket, akiket elküldhetünk hódítani, védekezni, áldozni, alapjáraton három egységtípus alkotja, a Daimiyo, a Shinto és egy nagyobb adag Bushi. Ezen felül a Blood Rage-hez hasonlóan jól ismert szörnyetegek, akik itt főként különféle Onik képében jelennek meg, is felfogadhatóak. A játék mércéje a Honor, avagy Becsület. Ezt pedig többféle módon is gyűjthetjük. Kaphatunk ellenfelek lemészárlásáért, foglyok ejtéséért, vagy akár egységeink seppukuzásáért (rituális öngyilkosság) is.

 

Elsőre elég izgalmasnak tűnik a játék, a szociális interakciókkal fűszerezett jéghideg logikát legalábbis szívesen fogyasztjuk egy-egy game night alkalmával. Akit komolyan érdekel, a Kickstarteren jelenleg a Daimiyo Pledge-dzsel ruházhat be rá, ami 100 dollár, és tartalmazza az alapjátékot, egy exkluzív Phoenix szörnyet, valamint az összes elért stretch goalt. Nagyjából egy hónap van még hátra, valamint az esetleges late pledge-ek, az viszont már biztos, hogy a Rising Sun bődületesen erősen kezdett. A játék megjelenése, szállítása pedig 2018 márciusában lesz esedékes.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr2312321815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása