Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Hamarosan jöhet a Harry Potterből ismert „varázslósakk”
Ugyan még nem elég barbár, de azért alakul!

square-off.jpg

Vajon melyik sakkbolond ne álmodott volna egy olyan sakktábláról, amelyen maguktól mozognak a figurák? A Jumanjiból ismert „mágneses-mikrocsipes” alapkoncepciót a gyakorlatba is átültették a magától működő sakktábla ötletét, akik végül Kickstarterre vitték az elkészült prototípust. A Square Off nevű projekt kampánya még két hétig tart, de máris sikerült összekalapozniuk 107 ezer eurót, a szükséges indulótőke több mint kétszeresét.

Az elegáns, fából készült sakktáblával ráadásul úgy is játszhatunk, hogy ellenfelünk a világ túlsó felén lakik. Az interneten keresztül ugyanis bárkivel lezavarhatunk egy partit, aki épp nincs jelen a szobában. Emellett lehetőségünk van a gép ellen is játszani: ilyenkor a 20 nehézségi szintből álló mesterséges intelligenciával kell felvennünk a kesztyűt.

Végül pedig következzen egy ideillő, örökzöld klasszikus a Pixar jóvoltából:

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr3811927307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása