Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Így turbózhatod fel a Catan telepesei társasjátékot!
Elképesztően gyönyörű műalkotást varázsolhatunk a klasszikus játékból.

siedler_von_catan_3d_1.jpg

A Catan telepesei egy megkerülhetetlen klasszikus a modern kori társasjátékok történetében. Egyesek szerint már eljárt felette az idő, azonban az kétségtelen, hogy Klaus Teuber játéka rengeteg emberrel ismertette meg a komolyabb asztali társasjátékok világát, és bár manapság nem nagyon vesszük elő a játékestek során, mégiscsak fontos helyet foglal el sokunk szívében, vagy éppen játékpolcán.

Bár a Catan telepesei esztétikai szempontból is kifejezetten kellemes élmény, a német TRYTRYTRY nevű DIY kreatívságokkal is foglalkozó oldal erre is rátett egy lapáttal, hiszen nemrégiben elkészítették a klasszikus társasjáték terepasztalos elemekkel és mindenféle extrákkal súlyosbított változatát. Most mondjátok, hogy ez nem cukor a szemnek:

A társasjátékos vagy a tágabb értelemben vett asztali játékos hobbi kedvelői között amúgy nem ismeretlen az ilyesfajta kreativitás, elég csak Kovács Máté Battlestar Galactica készletére gondolni, de nemrégiben épp egy fából készített Star Wars Armada szetten is ámuldozhattunk.

A Catan esetében azonban teljes, minden részletre kiterjedő útmutatót kapunk a játék felturbózására, így ha nem riaszt el benneteket a barkácsmunka, az anyagbeszerzés, van némi kézügyességetek, és még németül is tudtok egy keveset, akkor ti is elkészíthetitek a játék vizuálisan kimaxolt változatát, és persze azt sem tiltja meg senki, hogy saját kreatív ötleteitekkel is hozzájáruljatok az alkotáshoz. A folyamatról videó is készült: 

További képek: 

Forrás: TRYTRYTRY

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr6111783441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2016.10.09. 20:42:51

Gyönyörű lett a játék, csak a fák miatt nem lehet átlátni az egész táblát. Erre nem nagyon gondoltak.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása