Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Ezeket a saját építésű LEGO Star Wars: Az ébredő Erő szetteket keresed
Elképesztő részletességű építmények a messzi-messzi galaxisból.

3f4a2286_1.jpg

Bár a Star Wars és a LEGO találkozása már sok-sok éve megtörtént, vannak olyan fanatikus LEGO-építészek is, akik a hivatalos készletek helyett inkább saját tehetségükre és tapasztalatukra hagyatkozva alkotják meg a messzi-messzi galaxis járgányait.

Robert Lundmark is egy ilyen zseni, akinek legutóbbi Star Wars: Az ébredő Erő építményei konkrétan köröket vernek a hivatalos készletekre. Elképesztően részletes és méreteiben is tekintélyt parancsoló művei azonnal szemet szúrnak, Rey járgányának Robert-féle megoldását elnézegetve a hivatalos változat szinte nevetségesnek tűnik, de a többi építmény is gondos és értő munkáról tanúskodik, az én vitrinemben mindegyiknek lenne helye.

Persze az ilyen minőségű munkához idő, energia és kitartás kell: Robert elmondása szerint az alábbi építmények egy-egy darabja hosszú-hosszú heteken át készült, ugyanis építés közben rengeteg variációt és megoldást kellett kipróbálni, hogy a darabok a végső formájukba rendeződjenek. Az is megnehezíti a folyamatos építést, hogy néha egy-egy munka közepén derül ki, hogy bizonyos darabok nem állnak rendelkezésre, és ilyenkor bizony rendelni kell utánpótlást, ami nagyban meghosszabbíthatja az építési üresjáratokat, ráadásul több ezer darabos alkotásokról beszélünk.

Robert három ébredő Erő műve közül Rey járgányát emelte ki, ez a kedvence és építési szempontból is igazi kihívást jelentett számára, hogy sikerüljön visszaadni az eredeti sikló formavilágát.

De érdemes szemügyre venni Poe Dameron X-szárnyúját és Teedót is, amelyek szintén nagyszerűen sikerültek:

 Robert egyébként nemcsak az Ébredőt Erőből merített ihletett építményeihez, munkái között számos klasszikus Star Wars járgány is van, jelenleg pedig egy, a Jakkuba csapódott csillagrombolót ábrázoló diorámán dolgozik. A többi munkájáért mindenképp látogassatok el a mester Flickr-oldalára.

Köszönjük Robertnek, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a képeket, és hogy válaszolt kérdéseinkre! 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr368786204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása