Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Társasjátékok nem játékos népeknek
Szeretnéd megmutatni a haveroknak vagy épp a családnak, hogy a társasozás igenis menő? Íme öt játék, amivel bárkit be tudsz rántani a hobbiba.

Ne csodálkozz azon, ha az ismerőseid furcsán néznek rád, amikor megtudják, hogy társasjátékozol. A társasjátékokról a legtöbb embernek az unalomig játszott Monopoly és a vastag porréteg alatt elfekvő Gazdálkodj okosan! jut az eszébe, így nem csoda, hogy nem jelentkeznek be hozzád egy partira.

Mutatunk öt játékot, amivel könnyedén eloszlathatod a ködöt a begyepesedett fejekben, és rászoktathatod a népeket a játékra.

Ami mind az ötre jellemző:

  • egyszerű szabályrendszer
  • tetszetős grafika
  • egyedi játékvezetés
  • magyar nyelvű kiadás (vagy nyelvfüggetlen, magyar szabállyal)
  • a “Játsszunk még egy kört!” effektus

Vonatrablás a vadnyugaton - Colt Express 

Ez a játék zsebelte be a 2015-ben az Év játéka díjat - nem véletlenül. A Colt Express egy olyan lövöldözős játék, ami a vadnyugatra repít minket egészen a Union Pacific Expressig, ahol mi alakítjuk a vonatot kiraboló bűnbandát. Elcsattan pár pofon, repkednek a golyók, mindenki a lehető legnagyobb lóvéra hajt, miközben igyekszik kikerülni a marsallt - mindezt egy három dimenziós, több vagonból álló gőzösön teszik.

Akinek nem lenne elég az izgalom, az rögtön megveheti hozzá a kiegészítőt, ami a járműparkot bővíti, vagyis vannak benne lovak és egy postakocsi is.

A festmények meséje - Dixit

A piacon a Dixit az egyik leguniverzálisabb társasjáték, ha olyan játékot keresel, amit szó szerint bárkivel tudsz játszani az ötéves unokaöcsitől a nagymamádig bezárólag. A játék 84 kártyából, 36 szavazólapkákból és egy übercuki nyusziversenyes pontozótáblából áll.

Egy olyan játékról van szó, ami teret enged a fantáziának és alaposan megmozgatja az agytekervényeket, hiszen egyszerre több ember fejével kell gondolkodni. A kártyák illusztrációi gyönyörűek, olyannyira, hogy az embernek megfordul a fejében, hogy vegyen még egy dobozzal szimplán lakásdekor céljából.

Kockapókeres szörnyzúzda - Tokió királya

Cool. Frankó. Istencsászár. Csúcs. Király. Tokió Királya. Egész egyszerűen ez a játék annyira menő, hogy alig vannak rá szavak. Adott Tokió városa, meg egy rakat szörny, akik miközben azon vannak, hogy szétverjék egymást, szétzúzzák maguk körül a várost is.

A játék maga egy borzasztóan ötletes kockapóker, ami során kiválóan össze lehet beszélni egymással, vagy éppen alaposan tőrbe csalni a játékostársakat. A Tokió királya körömrágásig tartó izgalmat, hatalmas röhögéseket, gyors pörgős játékmenetet kínál.

Szivacspisztollyal a szajréért - Cash’n guns

Játékpisztolyokkal hadonászni fergetegesen jó móka, ezt már gyerekkorunktól kezdve tudjuk. Az egészre csak az vet árnyékot, amikor felrémlik, hogy mit is mondott anyukánk: “Sose fogd emberre a pisztolyt.” Itt viszont ez alapszabály, ugyanis valakire rá kell fognod a fegyvered, azt hogy besül-e vagy tényleg éles lőszer van benne, azt pedig csak te tudhatod.

A játék során gyémántokon, festményeken és rengeteg készpénzen osztozkodik a banda a hatalmas rablás után, a kérdés csak az, hogy ki lesz a leggazdagabb gengszter, no meg, hogy képes-e életben maradni.

Megmenteni az emberiséget - Pandemic

A Földet világméretűre duzzadó járványok fenyegetik, ezért az emberiség minden reményét egy különleges járványelhárító csapatba fektette, aminek te is a tagja vagy. Te és a társaid körmötök szakadtáig (vagyis a játék végéig) azon vagytok, hogy megállítsátok a fertőzést és kifejlesszétek a megfelelő ellenszérumokat. Természetesen ez nem olyan egyszerű, hiszen az idő ellenetek dolgozik.

A Pandemic egy kooperatív játék, így nagyszerű játékélményt nyújt azoknak is, akik nem szeretnének versengeni társasjátékozás közben.

Tehát srácok, akik eddig még csak szemeztetek a játékokkal: kezdjetek el játszani! És, ti akik eddig azon gondolkodtatok, hogy miként vegyétek rá a bandát: nincs kifogás, fent a lista.

-KralleKralle

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr438637982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása