Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Kezdett a Walking Dead hatodik évada
Jó lenne ez, csak ne lenne benne ennyi rohadtul felesleges zombi. Spoilermentesen.

Miért félünk még mindig a zombiktól? Miért nincs szinte senkinél szúró-vágó fegyver? Miért nem találták fel a tökéletes zombivédelmi eszközt, az árkot? Miért nem csinálnak egy autót vaslemezekkel? Miért nem beszélnek meg baj esetére találkozópontokat? Miért kell hetente kijárni, ha vannak teherautóik? Miért próbálsz meg háttal elsétálni a zombiktól? Miért?

Miért?

Ha ezekkel a kérdésekkel nem foglalkoztál az első három évadban, akkor egészen élvezhetőek voltak. Nehezen volt kivitelezhető, mert a sorozat lépten-nyomon az arcodba tolta ezeket az időhúzó konfliktusokat, amiket minden öt általános iskolás gyerekből négy röhögve megoldott volna. Szerencsére a negyedik-ötödik évadra kevesebb lett a zombi és sokkal több az ember, ami nagyon jót tett a sorozatnak. Ha valakinek halnia kellett, meghalt, ha valakinek élnie kellett élt.

Rick pedig elsajátította a machete használatát.

A hatodik évad kezdése jól sikerült, kicsit talán több zombi-probléma került bele ismét. Pár dolgot elfelejtettek a szereplőink, többek közt a golyók véges számát és az általam most már harmadjára említett SZÚRÓ-VÁGÓ FEGYVEREK HASZNÁLATÁT.

Végtelenül idegesítő a sorozatban, hogy kiválóan kezeli az emberi problémákat (most már), remekül épít hihető, jól kitalált karaktereket és feszültséget, ezeknek a zombigyilkolós jeleneteknek a minősége most már a béke segge alatt van. Direkt mindenki hülye, hogy feszültség legyen ilyenkor is, amitől úgy tűnik, mintha mindenki direkt debil lenne.

Ha eddig nem követted volna a TWD-t, az első két minősíthetetlenül ostoba évad kihagyásával akár, de ugorj bele a harmadikba, nem fogod megbánni. Odalent a hatodik évad trailere.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr378637218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása