Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Japánban most a szamurájkard-fagyi a menő
Vörösbabkrém vagy japáncitrom ízesítésben.

A katana, vagy ismertebb nevén a szamurájkard egy klasszikus japán fegyver, amelyet ezúttal kivételesen nem fémből, hanem fagylaltból kovácsoltak egy japán településen. Seki városában, amely mindig is híres volt minőségi szamurájkardjairól, nemrégiben jégkrém alapú katanák készítésén fáradoznak, s amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Az apró jégkardokat egy helyi cukrászséf készíti, és darabonként 1000 japán jenbe (kb. 2300 Ft-ba) kerülnek. S hogy teljesen tradicionális legyen, vörösbabkrém és yuzu (más néven japáncitrom) ízekben kapható. Bár a markolat műanyagból van, a hárítólap csokibevonatú kekszből készül. Külseje pedig a kudzu növény keményítőjével van bevonva, ezzel lassítva a fagyi olvadását.

Bár ez a japán különlegesség egyelőre csak Sekiben kapható, az ötlet maga viszont zseniális, amit egyszer szívesen kipróbálnánk idehaza is.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr1912779180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása