Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

RED DEAD REDEMPTION 2 Trailer - "Hinnye, az áldóját!"
Megérkezett az egyik legjobban várt játék folytatás bemutatója és jól megmutatja mindenkinek, hogy kell ezt csinálni!

red-dead-redemption-2-logo.jpg

Okés, okés, nem láttunk túl sokat, de egyelőre nem is kell. Gyönyörű képek. Szinte szagolható atmoszféra. Szomorú zene. Éééés ennyi. Pontosan elég ahhoz, hogy megpendítse bennünk azt a bizonyos húrt. De miért? Miért is olyan nagy dolog egy Red Dead Redepmtion 2 trailer? 

Miért is a Red Dead? 

A Red Dead Redemption egy nyílt világú western játék, ami tulajdonképpen a vadnyugati GTA-ként aposztrofálható. Mégis jóval több annál, sőt megjelenésekor szinte azonnal instant klasszikus lett belőle, egész kis kultusz épült köré (hangsúlyoznám, hogy nem véletlenül) és ő vált a PC játékosok talán legnagyobb szívfájdalmává, ugyanis a mai napig nem kapott portot, így nem tehette tiszteletét az asztali gépeken.

Ki lehet és ki is kell mondani, a Red Dead Redemption kétség kívül minden idők egyik legjobb videojátéka. Hogy miért? Nézzük meg a folytatás trailerét, ami egészen jól bemutatja az életérzést, ami az elődjét is olyan naggyá tette...

A Red Dead mégis fogalommá vált konzolosok és PC-sek körében egyaránt, mert egyszerre testesített meg mindent, ami jó lehet egy nyílt világú játékban, ráadásul egy óriási űrt töltött be, amit az igazi western élmény videojátékos adaptálásának hiánya okozott.

Persze volt egyszer egy Outlaws, egy hamisítatlan LucasArts minőségű retro fps, akadt egy Desperados, egy igazi Commandos klón a spagetti westernek minden elemével és egy majdnem klasszikussá vált GUN is, ami csak néhány apróságon csúszott el, így végül nem került be a képzeletbeli dicsőség csarnokába.

De egészen a Redemption-ig nem volt olyan átfogó western témájú videojáték, ami az életérzést, a hangulatot, a szabadság érzetét és a szinte tökéletesen kiegyensúlyozott játékmenetet egyesítette volna. És akkor még nem is beszéltünk a szuper történetről vagy például a fantasztikus szinkronhangokról (a feledhetetlen endingről nem is szólva...).

A Red Dead Redemption a nyílt világú játékok sztandardja lett és azóta sem sikerült teljességgel a nyomába érni. Persze a GTA 5 nagyon közel járt a tökéletességhez, de valami szív, báj vagy lélek mégis hiányzott belőle, amitől western kistestvére olyan nagyon egyedi lett.

Egy miniatűr hangulatjelentés az első részből: Első lépteink Mexikóban és Jose Gonzales harmóniái...

Egy szó mint száz, "azt a leborult szivarvégit", hát csak megcsinálják ezek a fiúk! Lesz második rész, lesz új kaland és talán lesz egy még tökéletesebb western játékunk! Sajnos üröm a sok örömben, hogy egyelőre semmi hír PC-s portról, ami persze eszünkbe juttathatja a GTA 5 körüli eseményeket, viszont a Red első részéből okulva talán jobb, ha nem táplálunk hiú reményeket.

Varga Bálint Bánk

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr8011824829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása