Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Neil Gaiman új könyve az északi mitológiát fogja körbejárni
Úgy tűnik, még várnunk kell az Amerikai istenek folytatására...

03-neil-gaiman_w750_h560_2x.jpg

Neil Gaiman végre bejelentette legújabb regényét, amely a várokozásokkal ellentétben nem az Amerikai istenek folytatása lesz. A nemes egyszerűséggel Norse Mythology (magyarul Északi mitológia) címet viselő kötet 2017 februárjában érkezik a boltok polcaira, és nem túl meglepő módon a skandináv mondavilág híres és kevésbé híres történeteinek Gaiman-féle interpretációját fogja tartalmazni. Tudjátok, Loki és a haverok, Valhalla, Ragnarök, Bifröst, elfek, törpök satöbbi. 

Valahol elkerülhetetlen volt ez könyv, hiszen az író gyermekkora óta rajong Odinékért; az északi mitológia óriási hatással volt műveire, elég csak a Sandmanre vagy a fentebb említett Amerikai istenekre gondolni.

A rajongóknak tehát folytatás helyett be kell érniük az Amerikai istenek hamarosan érkező tv-sorozat változatával, ám a Gaiman által újramesélt északi mitológia is izgalmas olvasnivalónak ígérkezik. Reméljük, a hazai megjelenésre sem kell sokat várni. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr498856390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása