Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Egy éve száguldunk a D&S fedélzetén
És nem fékezünk senki kedvéért.

ds1evheader.png

Pontosan egy évvel ezelőtt írtam azt a köszöntőt, amellyel egyben be is pöccintettük a Dice & Sorcery blogot. Akkor még a Tumblr felületén, egy maroknyi íróval szállítottuk a híreket és a cikkeket a geekoszféra világából, és sejtelmünk sem volt róla, hogy 366 nap alatt mekkorát fordulhat a világ egy blog életében.

Mert bizony rengeteg dolog történt velünk, ráadásul csupa jó élménnyel gazdagodtunk, és mondhatjuk, soha nem álltunk ilyen jól, mint most, amikor ezeket a sorokat írom.

Bár a kezdeti időszakban viszonylag kis hanggal működtünk, szép lassan növekedett az olvasótábor: ahogy teltek a hetek, hónapok, egyre többen és többen olvastatok minket, amit baromi jó volt látni. Tök jó visszajelzéseket is kaptunk tőletek, amiért szintén nem lehetünk elég hálásak, hiszen többek között éppen azért írunk, hogy párbeszédbe, vitákba keveredjünk veletek, és az mindig jó érzés, amikor az ember ezt úgy teszi, hogy közben nem talál “süket fülekre”.

A kilencekről

Ráadásul nemcsak ti lettetek egyre többen, hiszen virtuális szerkesztőségünk is bővült, nem is akármilyen írókkal. KralleKralle, bbking, csukisz, Nosfi és nem utolsó sorban Varga Bálint Bánk csatlakozása tovább színesítette a blogon található témákat, nekik is hatalmas köszönettel tartozom, amiért folyamatosan szállítják a jobbnál jobb cikkeket, és hogy egyáltalán megismerhettem őket. De azokról sem szabad megfeledkeznünk, akik már akkor a fedélzeten voltak, amikor súlyos fejvakarások közepette próbáltam megírni azt a bizonyos első cikket, amellyel kihajóztunk. Masai, Ekriven, Scotty és természetesen kettesszámújátékos nélkül nem tartanánk itt, kreativitásuk, kitartásuk és nagyszerű cikkeik folyamatosan arra ösztönöztek, hogy én is egyre magasabb és magasabb léceket ugorjak meg, és hogy méltán nevezhessem magam a Dice & Sorcery főszerkesztőjének. Elképesztően büszke vagyok rá, hogy egy ilyen csapat tagja vagyok, de nem is nagyon tudom elképzelni, hogy ki az, aki ne így érezne, ha kilenc ilyen nagyszerű szamuráj állna mellette. Köszönöm, hogy a fedélzeten vagytok!

És ha már így összeálltunk, írtunk rendesen, nem is keveset, jelenleg 1004 (a jelenlegivel együtt 1005) bejegyzésnél tartunk, ami azért nem olyan rossz, nemde? Ennek zömét természetesen a korábbi felületünkön követtük el, de hála az internet isteneinek és Scotty mester áldásos munkájának, sikerült régebbi bejegyzéseinket új otthonunkba költöztetnünk, ami nem volt kis meló, de a végeredményt látva abszolút megérte a fáradtságot.

És ezzel el is értünk az elmúlt év talán legszembetűnőbb változásához, a költözéshez, illetve a vele egy időben bekövetkezett arculati változáshoz. Tényleg nagy meló volt, rengeteg álmatlan éjszaka és tervezés előzte meg az átcuccolást és a redesignt, de az eredmény itt is kárpótolt minket. Elképesztően király lett az arculat és az új oldal, és az olvasottsági adatokat látva úgy tűnik, nektek is bejön a megújult Dice & Sorcery.

A jövőben természetesen folytatjuk a megkezdett munkát, és persze igyekszünk folyamatosan újítani, kísérletezni. A cikkek mellett egyéb kreatív tartalmakkal is készülünk, ám ezekről egyelőre nem szeretnék bővebben írni, most legyen elég annyi, hogy izgalmas idők következnek, úgyhogy érdemes figyelgetni a fejleményeket, akár itt, akár a Facebookon vagy egyéb Social Media nyúlványainkon.

Most viszont itt az ideje, hogy lekerekítsem ezt az amúgy is hosszúra nyúlt összefoglalót, és hogy visszatérjek a parancsnoki székbe. Remélem, az elkövetkezendő egy évben is velünk lesztek, és örömötöket lelitek az itt található tartalmakban!

Baráti üdvözlettel

Cae  

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr428789640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása