Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Robotkarú gamer született
Ki ne akarna ultramenő Vasemberes, vagy Metal Gear Solid-os robotkart?

big-boss-bionic-arm-metal-gear-solid-v-the-phantom-pain-wallpaper-hd-desktop.jpg

Szörnyű baleset

James Young három évvel ezelőtt tragikus és sokkoló vonatbaleset szenvedett, amelyben elvesztette bal kezét és bal lábát (előbbit szinte vállból, utóbbit lábszára felétől). Hogy pontosan hogy történt, az örök homály marad, ugyanis agya a sokk hatására kitörölte az esemény részleteit. Jamesnek újra kellett tanulnia az egész életet, ám amikor ebbe újra belejött, igazi Gamerként az volt az egyik legnagyobb szívfájdalma, hogy sosem játszhat majd a legtöbb játékkal. Külön csapás volt neki a Metal Gear Solid V, hiszen abban a főhős elveszti bal karját és helyette egy robotvégtaggal lesz gazdagabb - így azt különösen ki akarta próbálni.

the_man.jpg

A hírek eljutottak a játék fejlesztőjéhez, a Konamihoz is, a rajongók pedig felkarolták az egyértelműnek tűnő ötletet: dobjanak össze Jamesnek egy olyan karra, mint ami a játékban van. A Konami engedett a rajongók (valamint a remek reklám és riszpekt növelés) kísértésének, és 60 ezer fontból - közel 24 millió forintból - összedobták az ifjú játékosnak a fém végtagokat. Bár nem lehet vele tonnákat felemelni, vagy elektromosságot kilövellni belőle, mint a játékban, és meglehetősen nehéz is, de elég precíz ahhoz, hogy fel lehessen vele venni aprót a földről vagy lehessen kattintani a billentyűzeten. Ráadásul nemcsak a kinézete menő: számos extra mellett van benne USB-töltő, lézer, öngyújtó és egy beépített mini drón is - az apróbb hibákat pedig folyamatosan javítják a fejlesztők.

Veszteségből lehetőség

A cég, aki ezt a hőstettet megfelelő ellentételezésért végrehajtotta, nem más, mint az Open Bionic, akit nem ért teljesen váratlanul a kihívás. A cég ugyanis eddig is gyártott végtagja vesztett embereknek - főleg gyermekeknek - mechanobionikus végtagokat, leginkább Star Wars, Vasember vagy épp Frozen stílusban. Az ilyen mű végtagok nemcsak jól néznek ki, hanem komoly szerepük van a felépülésben is: kis kreativitással az unalmas terápiák ismert szuperhősök nagy küldetései lesznek. A Startupként indult cég 3D-nyomtatással állítja elő a kar vázát, így a protézis megfizethetővé válik egy sokkal nagyobb réteg számára, mint eddig.

connect.jpg

Hype és Bodymod

Azonban figyelembe kell venni, hogy az emberek egy kisebb részével mindig elszáll a ló. A Bodymodolást is annyira túlzásba viszik egyesek, hogy orvosi segítségre szorulnak - mentálisan is, nem csak fizikailag. Ha összekötjük ezt a nem túl nagy létszámú csoportot azokkal, akik a cybetronika felsőbbségében - vagyis a gépek hatalmában - hisznek, és akik elsőnek csináltatnának kibervereket ha lehetne, akkor hamarosan eljuthatunk az első olyan hírig, hogy valaki a saját kezét vágta/vágatta le, csak hogy utána „robot végtagot” kapjon. Ugyanis a tömegesen megfizethető mechanikus végtagok álma csupán pár évnyire van, és egy évtizeden belül jobbak lehetnek, mint a saját végtagjaink – főleg ha a mobilkütyüjeink töltöttsége továbbra is olyan lényeges tényező marad, mint most.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr858745900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása