Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Awful Fantasy - egy szörnyű... vagyis egy szörnyen jó játékra kalapoznak
Milyen lett volna, ha G.R.R Martin írta volna a Gyűrűk urát, de a Sauront a befejezés előtt leszedték volna egy Adaba Kedavrával?

awfulfantasy.png

Igen beteg ötlet

Mint az már valószínűleg kiderült, szerkesztőségünk legalább egy tagja rajong a kifejezetten beteg ötletekért - ezért is ragadt meg a szemünk az Awful Fantasy-n. Ebben egy fantasy történetet kell sikeresen összeraknunk a már jól ismert klisékből – már ha a többi játékos meg nem öli a főgonoszunkat, talál logikai hibát a forgatókönyvünkben, vagy meg nem gyalázza a főhősünket. Ezekre természetesen mind jó esély van, így a játék nem csak izgalmasnak, hanem kifejezetten viccesnek ígérkezik – főleg, hogy mindannyian jól ismert, csak a jogdíjak miatt kissé átnevezett írót játszhatunk, egyéni képességekkel.

awful2.png

Megvalósítás 

Először is a negatívumok: az átnevezések néhol nem érték el a céljukat, és inkább úgy lettek viccesek, mint a fingós-hányós poénok: mérsékelten, vagy mérsékelt mennyiségű alkohol bevitele után. A G. R. U. Fartin’ helyett például bármilyen más, a szerzőre jóval inkább ráillő nevet lehetett volna adni, és  így mellesleg a kedves Mészárost sem sértették volna meg a rajongói szemében. Ugyanez a helyzet néhány illusztrációval is: a többség nagyon adja, de egy-két vizuális kiegészítőnél fullba nyomták a kretént, amely inkább visszavett a kép humorfaktorából, mintsem bármennyit is hozzáadott volna. A játékrendszer igen egyszerű, és viszonylag kevés taktikázási lehetőséget ad…

… ám annál több humorfaktort rejt, főleg akkor, ha végül a kapott történetet elmeséljük, miképp azt a hazai fejlesztésű Korruptivityben is szokás. A több mint száz lap elég újrajátszási lehetőséget biztosít, hiszen ezzel több ezerre emelkedik a kombinációs lehetőségek száma - ha a beleavatkozás lapokat nem is vesszük bele. A játék viszonylag gyors, így egymás után 3-4 party is lejátszható, és az se baj, ha van egy olyan is a csapatban, akinek nem fűlik a foga a másfél óra+-os időtartamú játékokhoz. Ezen felül az egészet megússzuk 20 dollárból – 25, ha a grafikákról nagy felbontású képeket is a magunkénak szeretnénk tudni – és 9 a print only verzió.

Pénzügyek

A kalapozást természetesen a Kickstarteren, a társasjátékok közösségi finanszírozási fellegvárában kezdték el, és ilyen kis összegekkel pár nap alatt 14 ezer dollárnál járnak - vagyis nem kétséges, hogy meglesz a célként kitűzött 20.000 dodó. Túl sok pledge goalról még nem tudni, és a vásárlási opciók is igen szegényesek, de legalább a körítő szövegek hangulatosak. Az alkotók (Adam Sadler és Brady Sadler)  egyébként nem most kezdték: a Fantasy Flight Gamesnél dolgoztak számos játékon, így nem gond, ha ez az első közös, független szerzeményük. Kicsit nagyobb probléma, hogy az első megérkezéseket csak 2017 márciusára ígérik, amely egy ennyire egyszerű játéknál nehezen érthető hosszadalom – főleg ha hozzászámoljuk a szokásos KS-késést.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr588712772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása