Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Shannara - A jövő krónikái | spoilermentes betekintő
Nem lett gagyi!

image

Már írtunk róla korábban, hogy az MTV bevállalta a saját fantasy sorozatát, meglovagolva a Young Adult hullámot. A majd negyven éve megjelenet Sword of Shannara trilógiát (utólag összerakva) vitték vászonra. Nem hiszem, hogy 1977-ben Terry Brooks úgy gondolta, hogy a könyve kiváló alapanyag lesz egy kimondottan még nem is igazán létező műfajnak.

Szerencsére ez meglátszik a sorozaton is!

Meglepő módon a dialógusoknak van értelme, a szereplők majdnem háromdimenziósak és néha meglepően durván folyik a vér. Igaz, hogy a jelmezek a Xena és a Herkules minőségét sem érik el, de ezért kárpótol a hihető CGI és látványos svenkek a posztapokaliptikus tájon. A sorozat legerősebb pontja a hangulat, a tájképbe illeszkedő, több ezer éves modern városok romjai, lezuhant helikopterek, dombok tetején heverő kizöldült tankerhajók egyik képről sem hiányoznak.

Attól még a sorozat YA és persze MTV is.

image

Mindenki nagyon csinos, a fiatal hősnők segge jól mutat a szűk bőrcuccokban, a hajak be vannak lőve, a férfiak kifutó-modell fejjel rohangálnak és az állukkal sziklát lehetne törni. Hozzájuk képest a Manu Bennett alakította Druida üdítő színfolt, nem fiatal, sebhelyes, mogorva és még színészkedni is tud.

Néztem már végig rosszabb sorozatnyitányt is.

Kellemesen bűnös szórakozás a Shannara krónikái, a történet kifutásáról nem lehetnek kétségeid, de az odáig vezető út meglepően érdekesnek tűnik. Rendes főgonoszt most sem sikerült csinálni, de én túl sokat is várok el. Mégis YA sorozat, mégis MTV, már ez is bőven jó, nem is hagyom abba! 

image

Sok kihívója nincs is a pályán.

A fantasy young adultból nincs eldobva a mezőny, vagy az egyik, vagy a másik húzza be a rajongókat, mint a Teen Wolf, vagy a most kezdődő, még több eye-candyvel, baltaállú tinédzserrel és feszes seggel operáló Shadowhunters. Na annál mindenképpen jobb! 

-kettesszámújátékos

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr358637480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása