Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Elindult a Dungeon Masters Guild
A Wizards of the Coast újabb nagy lépést tett a D&D modernizációja felé.

image

Tegnap óta működik a Dungeon Masters Guild nevű oldal, amely tulajdonképpen egy közösségi alapokon nyugvó piactér, ahol rajongók által gyártott Dungeons & Dragons tartalmakat adhatunk és vehetünk. Ráadásul teljesen hivatalos az egész.

A felhasználók által készített tartalmakat természetesen a közösség osztályozhatja és véleményezheti, ráadásul a hivatalos Wizards csapat is figyeli a legjobb munkánkat, tehát a Dungeon Masters Guild egy kiváló kiugrási lehetőség azok számára, akik játékfejlesztői álmokat dédelgetnek.

Persze vannak megkötések is a tartalmakkal kapcsolatban. Kizárólag a Dungeons & Dragons 5. kiadásának szabályrendszerével kapcsolatos anyagokat lehet publikálni, illetve csakis a Forgotten Realms világával kapcsolatos háttértartalmakat lehet felhasználni.

Elképesztően izgalmas ez a kezdeményezés, ami minden szempontból jót tesz az asztali szerepjátékos hobbinak és közösségnek. Reméljük, sok hasonlóval fogunk még találkozni.

Az Open-Gaming Licence és a System Reference Document itt elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr38637482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása