Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Új Scorsese-De Niro film a láthatáron
Új Scorsese-De Niro film a láthatáron
Robert De Niro megerősítette, valóban új filmen dolgoznak Scorsesevel, sőt csatlakozik hozzájuk a Al Pacino és Joe Pesci is. Együtt a nehéztüzérség.

De Niro legújabb filmje, a new yorki start-up kultúrát, illetve a nemi szerepek összemosódását (helycseréjét) viszonylag viccesen bemutató, de azért rettentően nyálas The Intern (magyarul tévesen A kezdő), a múlt héten került a mozikba. Ennek kapcsán interjúzza körbe a jelentősebb médiumokat az újdonsült gyakornok és nagy örömünkre egy fél mondatban megerősítette, amiről pletykaként már tudni lehetett, valóban új gengsztermozin dolgoznak Martin ...

A Banshee utolsó évadadát meg fogod nézni
A Banshee utolsó évadadát meg fogod nézni
Vannak tökös sorozatok. Vannak vagány sorozatok. És van a Banshee.

A legtökösebb, legvagányabb, legigényesebb akció és drámasorozat , ami három évad alatt se fulladt ki és nem fordult át saját világának paródiájává. A készítők sosem szaroztak, ha vérről vagy erőszakról volt szó, a karakterek úgy és akkor múltak ki, amikor nekik kellett. A Walking Dead-ben négy évadot kellett várni egy rendes részhez, itt egyet sem.

A Banshee amerika érthetetlenül idegen, indiánokkal, amish falucskával és holland maffiózokkal terhes ...

Új X-akták trailer
Új X-akták trailer
Közeleg már a cigarettázó ember…

A sötét kormány-összeesküvések, titkos laboratóriumok és érthetetlen események koronázatlan királya már itt van a nyakunkon. A sorozat januárban érkezik, tűkön ülve várjuk egy idegen-technológiával felszerelt kísérleti laboratórium hibrid-növesztő kádjai mellett.

Arkham Nights most Magyarországon
Arkham Nights most Magyarországon
Az Fantasy Flight Games Lovecraft-i hagyománya most hozzánk is elért.

image

Megszületett Magyarországon az Arkham Nights, egy eredetileg amerikai kezdeményezés alapján. Az eseményben több város is részt vesz és szeretettel vár mindenkit, aki az Ősi Istenek és az egzisztenciális társasjáték- horror feneketlen és őrülettel teli kútjába kíván süllyedni.

Játékosnak vagy akár szervezőnek jelentkezni ezen az e-mail címen tudtok: arkhamnighthun@gmail.com, több információt pedig a kezdeményezés  Facebook eseményén találhattok .

...

Az egyik legütősebb sci-fi sorozat új évada jön
Az egyik legütősebb sci-fi sorozat új évada jön
Ráadásul Netflixre, így egyből megnézheted az összeset!

A valóban kortárs sci-fi sorozatok közül messze kiemelkedő Black Mirror hála az égnek új gazdára talált a Netflix képében. A modern médiát és társadalmi problémáit irtóztatóan nyomasztó és zseniális történetekben feldolgozó sorozatot Charlie Booker írja és tényleg csak a legnagyobbak (Orwell, Philip K. Dick) mellett tudjuk említeni.

Eddig összesen hét részt kaptunk, két évadban és egy karácsonyi különkiadásban, de most rögtön tizenkét részt ...

Ennél intenzívebb fénykardpárbajt még nem láttál
Ennél intenzívebb fénykardpárbajt még nem láttál
Így találkozik a Star Wars és a Portal világa.

Kölyökként nekünk csak seprűnyél jutott, de nem is voltak annál szebb napok, amikor fénykardosat játszva okoztunk egymásnak 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, úgyhogy csak irigykedve tudom nézni az alábbi videót.

A videóban szereplő srácok már-már jediket és sith-eket megszégyenítő ügyességel nyomják a harcot, ráadásul csavartak egyet a potméteren, és nem csak fénykardok, hanem egy portálvető is előkerült a küzdelem során.

Álmodnak-e a könyvbarátok ennél szebb Philip K. Dick kiadványnál?
Álmodnak-e a könyvbarátok ennél szebb Philip K. Dick kiadványnál?
A Szárnyas Fejvadász alapjául szolgáló regény új borítóval érkezik.

image

Az Agave Könyvek mindig is nagyon erős volt a kiadványok vizuális megvalósításában és könyvdizájn terén. Elképesztően szépek a könyveik, a tavaly megjelent Star Wars trilógia gyűjteményes kiadványát  például nem is merem levenni a könyvespolcról, mert azonnal elkezd habzani a szám, amikor meglátom a csodálatos könyvborítókat.

image

A kiadó idén újra kiadja Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal? című klasszikusát, amelyhez egy ...

Új szuperhős-RPG arat a Kickstarteren
Új szuperhős-RPG arat a Kickstarteren
Hősökre ugye mindig szükség van.

image

Bár alapvetően szeretem az amerikai típusú képregényhősöket, asztali szerepjátékok terén távol tartottam magam a témától, pedig van pár igen jól sikerült alkotás ebben a műfajban is.

A jelenleg Kickstarteren futó Masks című asztali szerepjáték is a kéregényhősök és gonosztevők világával foglalkozik, egy jóval fiatalosabb, frissebb megközelítésben, ami inkább rokonítható a Tini Titánok, harcra fel! világához, mint mondjuk Frank Miller sötét ...

Új Star Wars webképregény érkezett
Új Star Wars webképregény érkezett
Keleti ízekkel bolondított képregénysorozat, amely új színben tünteti fel az eredeti trilógia eseményeit.

image

Ortodox Star Wars-rajongóként elsősorban a klasszikus trilógia filmjei számítanak nálam, de azért nyitott vagyok minden jóra, és a képregényeket sem vetem meg.

Tegnap óta angol nyelven is elérhető a LINE Webtoon digitális Star Wars képregénye, amely a koreai Hong Jacg műve, és már hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvend.

A képregény az eredeti Star Wars trilógia eseményeit dolgozza fel újra, viszont ebben a változatban sokkal nagyobb hangsúly ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása