Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Beszólt a fanyalgóknak a Star Wars: Aftermath írója
“Ti vagytok a kibaszott Birodalom!”

Szeptember 4-én jelent meg Chuck Wendig Star Wars: Aftermath című regénye, amely összekötő kapocsként szolgál az új filmekhez, illetve az egyik első olyan intellektuális tartalom, amely már beletartozik a hivatalos kánonba, tehát fontos alkotásról beszélünk.

Wendig műve azonban igencsak vegyes fogadtatásban részesült, aminek az író szerint többek között az lehet az oka, hogy a regény főszereplője, Sinjir Rath a saját neméhez vonzódik.

A könyvet az Amazonon 2.5 csillagra értékelik az olvasók, ami igencsak gyászos, ráadásul az értékelők több mint 40%-a jutalmazta egy csillaggal az irományt.

Wendig nem dugta homokba a fejét a negatív kritikák miatt, szerinte a fanyalgók alapvetően 3 csoportba oszthatók:

  • vannak, akiknek egyszerűen nem tetszik az írás
  • vannak, akik képtelenek elfogadni, hogy megújult a Star Wars kánon, és a régit preferálják
  • és vannak, akiknek tökéletesen elfogadható egy univerzum, ahol óriási csúszómászó szexuális rabszolgaként tarthatnak nőnemű humanoidokat, de az már nem pálya, hogy ugyanebben az univerzumban férfiak a saját nemükhöz vonzódjanak

Wendig a blogján írt egy bejegyzést, amely igen jól összefoglalja az álláspontját a helyzetről:

Ha felzaklat, hogy meleg karaktereket és meleg főszereplőt rakok a könyvembe, akkor nincs semmim a számodra… Nem te vagy a Lázadó Szövetség. Nem a jók közé tartozol, hanem te vagy a kibaszott Birodalom, ember! A szaros, elnyomó, totalitárius Birodalom. Ha el tudsz képzelni egy világot, ahol Luke Skywalkert zavarná, hogy melegek is vannak körülötte, akkor baromira nem érted a Star Wars lényegét. Ez olyan, mint elképzelni Jézust, amint torkon rúgja a leprásokat, ahelyett, hogy meggyógyítaná őket. Ne legyél birodalmi! Csatlakozz a Lázadók Szövetségéhez! Nálunk szeretet van, befogadás, nagyszerű zene és cuki droidok!

Ti mit gondoltok?

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr298636724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása