Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

E3 2017 | Microsoft/Xbox konferencia
A redmondiak is bevették Los Angelest, de a skorpióval való ijesztegetéstől se tudtunk hátast dobni.

Tovább robog az E3, ahol a videojátékos óriások közül a Microsoft is megmutatta, hogyan látja a jövőt. A felturbózott Xbox leleplezése mellett természetesen kaptunk jó néhány előzetest is, a mosolyunk mégsem túl őszinte…

Phil Spencer, a Microsoft Xbox divíziójának feje nagy várakozás után végre bemutatta teljes pompájában az Xbox család legújabb sarját, az Xbox One X-et, melyet szerényen a valaha volt legerősebb konzolként aposztrofálnak. Van is mivel büszkélkedni, mivel ez a legelső otthoni konzol, amely képes natív (és nem bekamuzott) 4K-s felbontásban vinni a legújabb játékokat. Ráadásul mindezt úgy, hogy egyúttal az Xbox One X az eddigi legkompaktabb Xbox masina, mely idén november 7-én fog megjelenni.

UPDATE: Nagyon úgy tűnik, hogy mégsem lesz mindig képes natív 4K-ra az Xbox One X, csak a saját játékok esetében. Magyarán mégsem lesz képes a konzol „valódi", kompromisszummentes 4K-s felbontásra, akármennyire is ezzel hitegeti az embereket az Xbox megvadult marketinggépezete.

Ám mindennek megvan az ára: ahhoz, hogy az Xbox 11 év után ismét birtokolhassa a valaha volt legerősebb konzol címet – amivel a PlayStation egyébiránt sosem kérkedett, de legalábbis nem ilyen szinten –, kénytelenek voltak egy rendkívül erős vasat beletuszakolni az apró kis dobozba, aminek így végül 500 dollár lett az ára, mely így nálunk úgy várhatóan 150 ezerbe fog fájni. Olcsó? Drága? Mindegy is, hiszen végre diadalittasan hátra lehet dőlni, elvégre most egy pár évig biztosan az övék a valaha volt legerősebb konzol, melynek amúgy már egy kisebb szektában szép számmal akadnak őszinte(?) híveik is.

De lássuk a részleteket! Ami az új Xbox hardver specifikációját illeti, lesz benne 12 GB GDDR5 RAM, 1.172 GHz-es (6.0 TFLOP-os) CPU, meg… ööö… érdekel ez valakit? Inkább térjünk át a finoman szólva is a véleményes névválasztásra: az eddig Project Scorpio kódnéven futó „titokzatos” konzolt a tesvére, az Xbox One S után nevezték el, amely így az Xbox One X nevet kapta. Tehát röviden XBOXOX, XOX vagy simán csak XBOX. De persze még mindig jobb, mintha Xbox One U lenne… azért ne adjunk tippeket!

De elég is a cinikus megjegyzésekből, fő, hogy mindenki számára elérhetővé vált a 4K! Már persze ott, ahol van egy ehhez szükséges felbontású tévé, ám mindamellett tuningolt PC-re sajnos már nem futotta. Nos, ez a viszonylag szűk, de nem elhanyagolható bázisnak nyújt hiánypótló, prémium terméket az új Xbox, melybe most amolyan utolsó szalmaszálként kapaszkodik a Microsoft teljes vezetősége: ha mégsem jönne be, még mindig ott a Windows 10…

Játékok minden mennyiségben

Az új konzol mellett természetesen kaptunk jó néhány előzetest is, amelyek között szerencsére igencsak ígéretes címek is szerepeltek. Lássuk hát, miből élünk!

A Forza-sorozat régóta számít húzócímnek a Microsoft háza táján, a hetedik rész pedig elképesztően néz ki 4K-ban. Nem is csoda, ha az autóbolondok szívverése egyre csak hevesedik az alábbi képsorok láttán! https://www.youtube.com/watch?v=Sk9SPaVJs_Q

A csúcsverdák azonban eltörpülnek a Metro Exodushoz képest, amely egy igencsak komoly előzetes formájában borzolta a kedélyeket. Szó szerint! https://www.youtube.com/watch?v=QEuEOugOXcc

Lesz viszont új Assassin’s Creed is, amely ezúttal Egyiptom földjére kalauzolja el azokat a játékosokat, akik nem untak még rá a sorozat meglehetősen változó minőségű darabjaira. A Zelda: Breath of the Wild-ból és a Witcherből visszaköszönő játékelemek viszont mindenképp bizakodásra adnak okot, az elképesztő látványról nem is beszélve…

Szintén hangulatos előzetest kapott a The Darwin Project is, amely azoknak lesz a kedvence, akik a Battle Royale című regényben látják a megváltást.

Nyáron pedig érkezik a 4K-s Minecraft is, ami pont annyira jó, mint amennyire fölösleges, mindenesetre kaptunk ehhez is egy előzetest:

A Dragon Ball Fighter Z pedig pontosan az a játék, amiért a fél vesénket odaadtuk volna annak idején, amikor kettőzött léptekkel rohantuk haza a suliból, hogy megnézzük Songokuékat.

A Black Desert 4K-s előzetese és konzolos debütálása elképesztően látványos lett. A nemes egyszerűséggel csak next-gen MMO-nak titulált játék PC-n már jó ideje szedi rajongóit, az Xbox-ra költözéssel pedig minden esély megvan arra, hogy újabb játékoshordák csatlakozzanak a Daum Games csodájához.

A kalózkodás pedig végtelenül menő a Sea of Thieves-ben:

Hatalmas kedvencünk a The Last Night, amely 80-as évekbeli retró hangulatával az egyik legkirályabb játéknak tűnik. Reméljük, a vizualitás mellé egyéb erények is társulnak majd.

Kaptunk új Cuphead előzetest is. Már hány éve is várjuk a megjelenést?

Középfölde pedig még mindig menő a Middle-Earth: Shadow of Warban.

Az EA konferencián már leleplezték az Anthemet, most viszont kaptunk egy nagyon súlyos gameplay előzetest is:

– Scotty és Balázs Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr2312588895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása