Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

A mi Essenünk | Társasjátékok Ünnepe 2016

tarsasunnep-8508.jpg

A szerkesztőség gyakran jár játékboltokba, illetve társasjáték klubokban, kávézókban is meg-megfordulunk, sőt láttunk jó néhány lenyűgöző személyes kollekciót is, éppen ezért azt gondolhatná rólunk az ember, hogy egészen magas az ingerküszöbünk, ha asztali játékokról van szó. A 2016-os Társasjátékok Ünnepe abszolút letaglózta a D&S csapatát, mind a mennyiséget, mind a minőséget tekintve.

A rendezvény maga három fő téren zajlott, amit azért is fontos megemlíteni, mert mind a három helyszín tökéletesen ellátta a maga funkcióját.

Belépés után a látogatók rögtön a nagy kiállítóteremben találták magukat, ahol a kiadók és az egyesületek mutatták be a játékaikat, szabályt magyaráztak és játszottak az érdeklődőkkel - nem utolsó sorban pedig vásárlásra is volt lehetőség. Rengeteg gémer pénztárcája soványodott le a hétvége alatt, hiszen a kiadók olyan ajánlattal érkeztek, amit vétek lett volna kihagyni. Mindeközben a projektoroknak és a felkészült információs csapatnak köszönhetően az összes program könnyedén nyomon követhető volt.

A kiadók és az egyesületek mindent megtettek a fergeteges hangulatért, élmény volt a hatalmas Dixit kártyákkal játszani, vagy épp magától Napoleontól érdeklődni a Korokon át iránt, sőt akadt, akit rongyos csizmás kalózok vonszoltak oda Pierrot új játékához.

tarsasunnep-8547.jpg

A zsibongó hátsó részében a látogatók a “kisebb” játékfejlesztőkkel találkozhattak, kipróbálhatták a prototípusokat és véleményezhették a még nem kiforrott játékokat.

Két kisebb terem volt fenntartva a rendezvényen zajló versenyeknek: a Társasjátékos Olympia, Az Aranyásók- és a Wizard-Világbajnokság és a több különböző helyi verseny futott le a hétvégén. A termekben a versenyzők nyugodt körülmények között mérhették össze a tudásukat, így nem zavarta őket sem a zsibvásári hangulat, sem a csörtetve nézelődök nagy tömege. Ugyanakkor volt lehetőség szurkolni is, természetesen csak csendben és visszafogottan.

Akit a karton illata megcsapott

A legnagyobb zsongás a “kölcsönző” teremben volt, ahol a játszók zaja egy inspirálóan furcsa gémer “fehér zajjá” állt össze - ez és az összetéveszthetetlen frissen bontott játék illata adta a tér különleges atmoszféráját. A terem szájánál az asztalokon hegyekben álltak a játékok, a klasszikus daraboktól kezdve az esseni és egyéb magyar újdonságokig minden. A játékmesterek profik és kedvesek voltak, az ajánlástól kezdve fogták bárki kezét, akinek segítségre vagy bátorításra volt szüksége.

Hatalmas pirospontot osztottunk a szervezőknek azért, mert a játékteremben nem volt hangosítás, így a játszók nem kapták fel a fejüket a váratlan ingerekre, mint az “Achtung, Achtung eltűnt egy kisfiú!”, vagy a szóbeszédre, miszerint odakint most csak pár fillér az Agricola, stb.

dscn1661.JPG

Rengeteg játékot fogdostunk meg, és próbáltunk ki a csapattal és kedves idegenekkel egyaránt - majd ennek hatására testületileg elvertünk egy kisebb összeget.

Ugyanitt a játéktérben a MATE az Év játékait mutatta be a népnek, de emellett a JEM, a Mensa, a HomoLudens.hu egyesület tagjai is játszottak az érdeklődökkel, mindeközben a Gémklub és a Piatnik is folyamatosan lehetőséget adott arra, hogy minél több érdeklődő kipróbálja a játékaikat.

Találkozzunk 2017-ben!

Amennyiben idén kihagytad, vagy még ezután is bizonytalankodnál - a következő évben add meg magadnak a lehetőséget. Gyere el, kapcsolj ki egy-két napra, játssz, ismerkedj új játékokkal és lehetséges játszótársakkal - mert a Társasjátékok Ünnepe garantáltan kiszakít a hétköznapokból.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr8912033643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása