Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Az amerikai gyerekek a Civilization V módosított változatának segítségével fogják tanulni a törit
Játszva tanulni mindig jobb.

45565-sid-meier-s-civilization-dos-front-cover.jpg

Örülhetnek az amerikai gimik diákjai, hiszen hamarosan játékosított formában tanulhatják a történelmet a Firaxis és a GlassLab együttműködésének köszönhetően. A közös projekt gyümölcse a CivilizationEDU nevű program, amely tulajdonképpen a Firaxis Civilization V játékának egy jelentősen módosított változata lesz, ami ha minden jól megy, 2017 őszétől már be is költözhet az amerikai sulikba. 

A fejlesztők szerint a CivilizationEDU segítségével a diákok könnyebben elsajátíthatják az analitikus gondolkodást, történelmi eseményeket alkothatnak, számba vehetik a földrajzi és gazdasági tényezőket, a technológiai fejlődés hatását és megtanulhatnak egy nagyobb rendszerben gondolkodni, ahol katonai, technológiai, politikai és társadalmi tényezőket is figyelembe kell venni. 

Az oktatási programokban utazó GlassLab fejleszti a játék azon komponensét, amely tárolja, illetve kiértékeli a diákok előrehaladását, felméri problémamegoldó képességüket. A fejlesztők ezzel a hagyományos osztályozási rendszerrel szemben kívánnak egy alternatívát nyújtani, amely hasznosabb és pontosabb információkon alapul.

Sid Meier, a kultikus játék atyja, a Firaxis jelenlegi kreatív vezetője is lelkesen nyilatkozott a projektről:

Az elmúlt 25 év fontos tanulsága, hogy a Civilization egyik titkos élvezeti faktora a játék közben történő tanulás. Mindig is a szórakoztatásra helyeztük a fő hangsúlyt, de úgy hisszük, hogy a játékosaink - legyenek idősebbek vagy fiatalok - élvezik a tanulást, még akkor is, ha a hagyományos oktatásról ezt nem mindig mondhatjuk el velük kapcsolatban.

A játék során a felhasználók értékes leckéket tanulhatnak a sikereikből és kudarcaikból, és lehetőségük van újra próbálkozni, más megközelítést alkalmazni. Izgatottak vagyunk GlassLab-bal való együttműködéssel kapcsolatban és kíváncsian várom a CivilizationEDU debütálását.

2017 tehát fontos év lesz a Civilization számára, ám arról sem érdemes megfeledkezni, hogy még idén októberben érkezik a sorozat hatodik része is, amelyről itt írtunk bővebben. A Civilization: Beyond Earth-ről pedig itt olvasható a kritikánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr418876202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

northern lights 2016.07.10. 09:59:01

Csak nehogy egy cheattel megbuherálják a végeredményt :) Viccet félre téve, ötlet nem rossz, bár így csak a programozók által bevitt és alkalmazott klisét és paneleket sajátíthatják el. Azért a történelem sokkal színesebb és sokrétűbb, elég csak Kun Miklós által készített Rejtélyes XX. század c. műsor egy részét megnézni.

Picit off topic, még emlékszem anno a gimiben velünk párhuzamos osztályban lévőknek nem kellett évszámokat magolniuk, egészen az érettségiig, azt jött a bukta számukra, mikor 2 hetük volt az egészet megtanulniuk.

Szóval jók ezek a kiegészítők is, amelyek segítségével könnyebb megérteni bizonyos összefüggéseket, de mindig is lesznek sarokkövek amiket "magolás" nélkül nem tanulhatóak meg.

Circus 2016.07.10. 10:39:35

Europa Universalis
Hamár történelemtanulás meg játékok :)

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása