Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Néhány rajongó úgy véli, Rey titka a zenében van elrejtve
Lehet, hogy John Williams zenébe kódolta Rey származásának titkát?

A Star Wars: Az ébredő Erő zenéje rengeteg kritikát kapott az utóbbi időkben, és legyünk őszinték, nem is teljesen alaptalanul. John Williams ettől függetlenül elképesztően nagy zeneszerző, akinek kompozíciói rengeteg zenei finomságot és érdekességet tartogatnak.

Néhány rajongó úgy véli, hogy az ébredő Erőhöz írt zenéjében egyértelmű nyomokat hagyott Rey származásával kapcsolatban.

Innentől kezdve erősen spekulatív dolgok következnek, úgyhogy vigyázat!

A vájt fülű rajongók Rey zenei témáját boncolgatták, és arra jutottak, hogy több szempontból is Erős (ééérted) hasonlóságot mutat Darth Vader zenéjével  Figyeljétek a fúvósokat 2:30 és 2:40 között!

Az audiofil rajongók úgy vélik, nagyon hasonló melódiákat hallhattunk az Imperial March-ban is.

Még érdekesebb a helyzet, ha visszafelé játsszuk Rey zenei témáját:

De a legátfogóbb elemzést a thespanishcomposer nevű YouTuber készítette, aki szinte hangról hangra elemzi Rey témáját. Mindenképp érdemes csekkolni!

A fentieket figyelembe véve nagyon úgy tűnik, hogy Rey és Vader között van valamiféle kapcsolat. Persze semmi nem biztos…

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr718637478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása