Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Megvan a Trónok harca premier időpontja
A szokásosnál kicsit később debütál a 6. évad.

image

Április 24

Ekkor debütál az első rész a HBO-n a Szilícium-völgy (Silicone Valley) és Az alelnök (Veep) új részeivel együtt.

Viszonylag keveset lehet tudni az új évadról. Sok ponton kérdőjelet hagytak a sorozat készítői a nézőkben: mi lesz Jon Snow-val, miután leszúrták az Éjjeli Őrség lázadói, mi lesz Theonnal (Bűzös) és Sansával, akik levetették magukat a várfalról, és mi a helyzet Aryával úgy egyáltalán (megvakította és megölte Meryn Trantet a bordélyban egy a Sokarcú Istentől kölcsönvett arccal, de Jaquen rajtakapta, aki lehajtott egy fiola mérget majd a földön fekve Arya elkezdte lehúzni az arcait amíg a saját magát látta a földön feküdni – vajon vakulás vagy halál lesz a büntetése a gyilkosságért?).

Egyelőre egy sejtelmes trailert mutattak be a készítők, amiből nem sok minden derül ki, csak amit eddig is lehetett tudni: se az élet se a halál nem állandó a Hét Királyságban.

Annyit még lehet tudni, hogy kevésbé lesz brutális a hatodik évad, mint az ötödik. Sok néző akadt ki, hogy mennyire erőszakos és nyers lett a sorozat: hatalmas felháborodást váltott ki Sansa erőszakos nászéjszakája és a többi gyomorforgató jelenet: Cersei megalázó meztelen sétája, Meryn Trent pedofil szadizmusa a bordélyban, stb. A készítők valóban sokszor túllőttek a célon. Üdvözöljük, hogy a társadalom elé tükröt tartanak és bemutatják, hogy mennyire aljasak és kegyetlenek vagyunk, és napirendre tűzik ezeket a jelenségeket, de ez az utolsó évadban sokszor átcsapott ez öncélú tunkolásba, amit sokszor nem vett be még a rajongók gyomra sem.

Amit tudni lehet, hogy Kit Haringtont (Jon Snow) látták a forgatás helyszínei körül hosszú hajjal, tehát legalább egyszer fel fog tűnni a hatodik évadban. Ben Stark is visszatér, akinek a története teljesen kimaradt az ötödik évadból, és egy új szereplő is feltűnik, a Háromszemű holló, akit Max von Sydow fog alakítani. Új szereplő lesz még Sam Tarly testvére Dickon Tarly, akit Freddie Stroma játszik és visszatér egy korábbi szereplő, akit “soha nem gondoltátok, hogy újra rátni fogtok” – így fogalmazatt Ian McShane színész, akit egyetlen részben láthatunk majd, de nagyon fontos szerepe lesz. Ez a spekulációk szerint vonatkozhat egy korábban elhunyt szereplő visszatérésére, vagy egy új epizódszereplőre, aki radikálisan avatkozik bele a történet menetébe, mondjuk feltámasztja vagy a túlvilágon fogadja Jon Snowt.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr928637518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása