Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Több csajnak van játékkonzolja, mint pasinak
Ennyit a sztereotípiákról.

image

Egy amerikai demográfiai kutatás meghökkentő adatokat közölt nemrégiben. Kiderült ugyanis, hogy az Egyesült Államokban a nők 42%-a birtokol valamilyen játékkonzolt, szemben a férfiakkal, akiknél ez az arány csupán 37%. A mintavétel 1907 fős volt, és mind az 50 államból kérdeztek meg embereket, amivel már közel valós összképet kaphatunk a jelenlegi gamer szokásokról.

A kutatás kitért arra is, hogy az okostelefon-használók aránya a férfiaknál 70%, a nőknél pedig 66%. Míg 2011-ben még csupán az emberek 35%-a használt okostelefonokat, ezzel szemben ma már a tabletet használók száma is jelentős: 45% a táblagép-tulajdonosok aránya.

Persze ne feledjük, ezek csupán amerikai adatok, ám így is jól mutatják a modern világ tendenciáit. Ezek után nem meglepő, hogy ma már egyre többen igyekeznek megcélozni a még többnyire kiaknázatlan női célcsoportokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr628637440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása