Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Tanulj meg programozni a Star Wars karaktereivel!
Egy fokkal talán élvezetesebb, mint a Comenius Logo.

image

A Code.org nonprofit szervezet régóta azon fáradozik, hogy játékos környezetek segítségével bevezesse az ifjú, leendő kódereket a programozás rejtelmeibe, megismertetve és megszerettetve velük a logikai utasítások mögött rejlő végtelen lehetőségeket.

Nemrégiben azonban egy olyan ötlettel rukkoltak elő, amivel biztosan nagy érdeklődést válthatnak ki az ifjonc tehetségekből: ezúttal Star Wars karakterekkel, pontosabban szólva Az ébredő Erő BB-8 droidjával kell megoldani az egyre nehezedő feladatokat, amiket Rey ad ki neki utasításba.

image

A felhasználói felület elég egyszerű, így bárki könnyedén ki tudja próbálni. Nincs más teendőnk, mint átpakolni a kiválasztott utasításblokkokat a megfelelő helyekre. Persze a gyorstalpaló kurzus elvégzésével még nem lesz senkiből sem profi programozó, de nem is ez a cél, hanem hogy az ifjú padawanok megérezzék magukban az Erőt.

A fenti oktatóprogramot itt lehet kipróbálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr218637448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása