Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Decemberben jön a Star Wars: Az ébredő Erő művészeti könyv
Decemberben jön a Star Wars: Az ébredő Erő művészeti könyv
Vázlatok, storyboardok, koncepció rajzok és sok más érdekesség a legújabb Star Wars filmből.

December 18-án jelenik meg az Art of Star Wars: The Force Awakens, amely elsősorban a művészetire fogékony rajongókat célozza meg. Phil Szostak könyve bepillantást nyújt a tervezés korai szakaszába és egy rakat olyat képet, koncepció rajzot és szkeccset tartalmaz, amelyen keresztül megismerhetjük a filmben látható karakterek, világok, járművek és egyéb menőségek fejlődéstörténetét. Izgalmas olvasmánynak ígérkezik, ráadásul  a veterán Star Waros ...

Így nézne ki Super Mario Sonic helyében
Így nézne ki Super Mario Sonic helyében
De vajon helytállna ebben a helyzetben is?

image

A ma megjelenő Super Mario Maker játékból tudjuk, hogy nézne ki Sonic karaktere a Mushroom Kingdomban Csiperke Királyságban. De vajon mihez kezdene az olasz vízvezeték-szerelő fordított helyzetben ?

A videojáték modder Lone Devil nemrégiben kiadta az eredeti Sonic the Hedgehog játék módosított változatát, amiben ezúttal Super Mariót lehet irányítani az ismerős pályákon:

Íme, a Funko és a Star Wars legújabb támadása a pénztárcák ellen
Íme, a Funko és a Star Wars legújabb támadása a pénztárcák ellen
Fizess elő Star Warsos ajándékdobozra!

A Funko baromi nagyot robbantott a minimalistán cuki figuráival, és természetesen a Star Wars világát sem kerülték el, de úgy látszik, ez még csak a kezdet volt.

Most a Starwars.commal karöltve feltalálták a Csillagok Háborúja ajándékdobozt, amit Smuggler’s Bounty -nek kereszteltek el, és előfizetéses alapon szedi áldozatait. Ezt valahogy úgy kell elképzelni, hogy 25 dollárért minden második hónapban küldenek egy dobozt, ami tele van tömve mindenféle Star ...

Elképesztő Final Fantasy VII illusztrációk érkeztek
Elképesztő Final Fantasy VII illusztrációk érkeztek
Kis motiváció a remake előtti újrajátszáshoz.

image

Lehet szeretni, lehet utálni, de a Final Fantasy VII mellett nem érdemes elmenni. A videojáték-történelem talán leghíresebb JRPG-je és a széria talán legkedveltebb darabja hosszú-hosszú nyávogás után hamarosan új generációs feldolgozást kap, ami sokunk számára tökéletes belépési pontnak fog bizonyulni egy új konzol vásárlásához, de addig is szabadon nosztalgiázhatunk a a régi, itt-ott csúnyácska, de a maga módján tökéletes játékkal.

De érdemes ...

Így válik a Lego modern művészetté
Így válik a Lego modern művészetté
Zseniális rövidfilm, amelyben Lego-kockákkal festenek. Igen, jól olvastad!

Biztos ti is láttatok már olyan Lego-építményt amely már-már művészi magasságokba emelkedett. Épp ezért nagyszerű játék a Lego. Egy eszköz, amelyet ha kreatívan használsz, elképesztő dolgokat valósíthatsz meg. 

Valami ilyesmiről szól ez a videó is.

Super Mario mítoszok leleplezése Shigeru Miyamotóval
Super Mario mítoszok leleplezése Shigeru Miyamotóval
Íme, azon kérdések, amik mindig is foglalkoztattak, de még sosem jött rájuk hivatalos válasz.

image

Shigeru Miyamoto, a videojátékok Yoda mestere, a Super Mario, Donkey Kong, Zelda, stb. szülőatyja a holnap megjelenő Super Mario Maker kapcsán válaszol egy pár kultikus videojáték-történelmi kérdésre, úgymint: Kiről kapta a nevét Super Mario? Valóban csupán egy megrendezett színpadi játék lett volna a Super Mario Bros 3? A válaszokhoz indítsd el az alábbi videót:

Működő tehén-katapult a Gyalog Galopp blu-ray kiadáshoz
Működő tehén-katapult a Gyalog Galopp blu-ray kiadáshoz
40. évfordulóját ünnepli a Gyalog galopp, avagy Monty Python és a Szent Grál.

A doboz már  előrendelhető , nem csak tehénnel, hanem egy egész farmnyi, kastély falai mögé lőhető állattal . Reméljük lesz benne európai afrikai fecske is. A lemez   rengeteg kommentárral, színpadi beszélgetéssel és Terry Gilliam új grafikai munkáival érkezik.

Miután megemésztetted mennyire megöregedtek (és te is), ülj fel a nosztalgiavonatra és nézd meg ezt is.

A Revellnél is ébred az Erő
A Revellnél is ébred az Erő
A kultikus makettgyártó sem akar kimaradni az idei Star Wars-buliból.

image

Soha nem értettem, hogy a Revell miért nem kezd semmit a Star Warsszal. Jó-jó, voltak szép makettjeik, de túlzás lenne azt állítani, hogy nagyon elárasztottak volna minket jobbnál jobb Csillagok Háborúja szettekkel, ráadásul az utóbbi időkben kifejezetten az egyszerűbb, úgynevezett Easy Kitek élveztek előnyt. Tudjátok, ezekhez nem kell se ragasztó, se festék, csak összepattintod a darabokat, oszt jónapot.

Az ébredő Erő -höz készülő termékek is ezt a ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása