Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Elkészítették a Trónok harca világának legkedveltebb társasjátékát
Egy angol lézergravírozó cég megvalósította G.R.R. Martin képzeletbeli játékát.

tronokharcatarsas.jpg

George R.R. Martin nem aprózta el a világépítést a Tűz és Jég dalában, így Westeros kultúrája, politikája és földrajza mellett arra is volt gondja, hogy kitalálja, milyen játékokkal ütik el az időt Tyrion Lannisterék.

A könyvekben gyakran előkerült egy bizonyos Cyvasse nevű játék, amely Martin saját bevallása szerint a sakk, a Blitzkrieg és a Stratego különös elegye. Bár a mester - a rajongók legnagyobb bánatára - nem dolgozta ki a szabályokat, sokan szívesen kipróbálnák a játékot, amire már van is lehetőség az angol Bristol Design Forge nevű lézergravírozó cégnek köszönhetően, amely egy magánmegrendelő kérésének eleget téve elkészítette a játékot. 

A csomagot nem aprózták el, a tábla mellett 66 földlapka, 46 játékos komponens és kétféle játékszabály is helyet kapott. Persze mindennek ára van, így az egyedi gyártású Cyvasse-nak is: az alkotók 99.99 fontot kérnek a játékért, ami bizony nem olcsó, de cserébe legalább baromi jól néz ki.

Nem ez az első eset, hogy egy könyvben szereplő társasjáték a valóságban is megjelenik. Nem is olyan rég a Patrick Rothfuss által írt Királygyilkos krónikája trilógiából ismert Tak című játék valósulhatott meg egy kickstarteres közösségi finanszírozási kampányban.  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr9211737895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása