Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Valaki készített egy számológépet a Super Mario Makerben
Kiválóan tud összeadni hárombites számokat.

image

Az emberi kreativitás nem ismer határokat, ami nemrégiben újfent bebizonyosodott: a Helgefan névre hallgató Reddit felhasználó készített egy speciális pályát Super Mario Makerben, ami képes két hárombites (0 és 7 közé eső) számot összeadni, majd kijelezni a végeredményt egy digitális kijelzőn.

Az alábbi (sajnos hang nélküli) videóban láthatjuk, ahogy Mario a 6 + 6 műveletet számítja ki a mini kalkulátor segítségével:

A dolog igazi szépsége, hogy pontosan ugyanúgy oldotta meg a problémát, ahogy azt egy mai digitális áramkörben tette volna. Ha megnézzük a számológép kapcsolási rajzát, láthatjuk az ÉS, VAGY, NEM, KIZÁRÓ VAGY klasszikus logikai kapuk sűrű használatát. Magyarul az egész berendezés pontosan úgy működik, mint ahogy egy modern digitális készülék tenné, csupán elektronok helyett teknőspáncél viszi az adatokat.

A pálya természetesen bárki számára elérhető a 705C-0000-01B3-FE78 kód beírásával, vagy a Super Mario Maker könyvjelző oldalát felkeresve.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr798638034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása