Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Egy vak srác végigvitte a Zelda: Ocarina of Time-ot
5 évig tartott neki, de a kemény munka végül meghozta gyümölcsét.

image

Terry Garrett még kiskorában elvesztette látását, ám ez cseppet sem tántorította el abban, hogy ő is a videojátékok szenvedélyének hódoljon. Leginkább Zelda, Mario, Metal Gear, Metroid, illetve Oddworld játékokkal szokott játszani, ám eddig főleg csak 2D-ben tolta őket (a könnyebb navigáció miatt). 2011-ben viszont úgy döntött, megbirkózik egy lehetetlennek tűnő feladattal: végigviszi az Ocarina of Time-ot, minden idők egyik leginkább embert próbáló Zelda játékát.

image

Olyat ugyan láttunk már, amikor egy elvetemült gamer fogta magát, és bekötött szemmel 100%-os teljesítéssel vitte végig a szóban forgó játékot. Ám neki meg volt az a hatalmas előnye, hogy korábban már jól ismerte a játékot, és begyakorolhatta a kellő mozdulatsorokat. (Természetesen nem kisebbítve érdemeit.)

Terrynek azonban nem adódott efféle segítség, csupán sztereó hangszórójára, illetve a YouTube nézők tanácsaira támaszkodhatott, továbbá egy emulátor segítségével el tudta menteni a játékbeli állásokat, így rontás esetén nem kellett elölről kezdenie az egész pályát. A következő videóban elmagyarázza, hogyan lehet fülelve játszani egy efféle játékkal:

Így is azonban 5 évig tartott neki, mire sikerült befejeznie a játékot, mindeközben rengeteg kihagyással, amikor is úgy tűnhetett, hogy végleg feladja a küzdelmet. Ám ez év január 2-án feltöltötte utolsó videóját, amiben legyőzi Ganont a végső ütközetben:

Ez a srác korunk igazi hőse, hatalmas riszpekt neki! Nem csodálkoznánk azon, ha megvalósítaná álmát, és ő lenne az első vak ember az űrben.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr788637560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása