Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Minecrafton tanítják programozni a gyerekeket
A kódolás alapjait tanítják gyerekeknek Minecrafton a Microsoft és a Code.org közös programjában.

image

A Code.org egy non-profit szervezet, ami kódolási ismereteket próbál meg eljuttatni minél szélesebb rétegekhez: gyerekekhez, nőkhöz és más IT-ban alulreprezentált csoportokhoz. A szervezet a mostani kampányában a Microsoft támogatását élvezi, ami nem mellesleg tavaly 2,5 milliárd dollárért (730 milliárd Ft) megvásárolta a svéd játékfejlesztő céget, amely megalkotta a Minecraftot. A Code.org az idén decemberre időzített kampányban így a Minecraft lesz az alapanyag, amiben a kódolás alapjait meg lehet tanulni. A Minecraft amúgy is nagy népszerűségnek örvend a gyerekek között is, reméljük, tényleg olyan online tananyagot sikerült összeállítani, ami befogadható és ösztönzi a gyerekeket 6 éves kortól fölfelé. A cél az, hogy tömegekkel sikerüljön megszerettetni a programozást, akik felnőve katalizátorai lehetnek az előttünk álló techológiai robbanásoknak.

A játékot bárki kipróbálhatja, sőt elvileg nem csak angolul elérhető, de a magyar verzióban sem a bemutató videó, sem maguk a feladatok nincsenek lefordítva, így gyakorlatilag megoldhatatlanok angol tudás nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr898637408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása