Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Lerántjuk a leplet a legújabb Star Wars előzetes összes titkáról!
Mélyreható elemzésünk a harmadik előzetesről. Vigyázat, spoilerveszély!

image

Ha épp nem barlangásztatok, akkor bizonyára hozzátok is eljutott a hír, hogy végre befutott a Star Wars: Az ébredő Erő utolsó előzetese. Egészen elképesztőre sikerült, de ezt úgyis tudtátok már. Most snittről snittre haladva összegyűjtjük az összes olyan titkot és érdekességet, ami talán sokadik megtekintésre sem volt egészen egyértelmű vagy világos. Ugyanakkor kérve kérünk titeket: ha nem csípitek a spoilereket, az összeesküvés-elméleteket, vagy ha a Sötét oldal küldöttei vagytok, zárjátok be ezt az oldalt! De még mielőtt elkezdjük a mókát, nézzük meg újra a trailert!

Az első snittben a Rey-t alakító Daisy Ridley guberál egy csillagromboló roncsainak belsejében. Nem nagyon tudjuk, mit talált, ez a jelenet azonban még nem a titkokról és utalásokról szól, sokkal inkább az igazi Star Wars-hangulat megteremtéséről, amit tökéletesen szállít is. Figyeljétek az arányokat és úgy általában a méreteket!

image

Hoppá, itt van BB-8! Szintén nem titok, hogy a kis droid teljesen igazi, nem CGI segítségével készült. Kisebb változatát már bárki beszerezheti. De haladjunk is szépen tovább, egyre forróbb területek következnek!

image

Egy éppen felszálló, háromszög alakú hajót látunk távozni, majd a kamera Rey tekintetét keresi, aki mintha csalódottnak tűnne. Most mondd, hogy nem jutott eszedbe, amint  Luke Skywalker sopánkodva bámulja az ikernaplementét! Lehet Rey is ott ragadt egy kietlen bolygón, várva a nagy kalandot?

image

A következő snittben új bolygóra látogatunk, az Első Rend főhadiszállására. Az egészen világos, hogy nagyon sokan vannak, ám a helyszín az érdekes, úgyhogy ezt mindenképp írjátok fel magatokban, később még visszatérünk rá!

image

Még egy újonc következik, Finn személyében, aki az Első Rend rohamosztagosaként valószínűleg belefáradt a krumplipucolásba, és látjuk is, ahogy egy hipervagány, új festésű Tie-vadász segítségével meglép, majd űrhajótörést szenved a Jakkun, ahol ugye épp Rey sopánkodik. Itt elsősorban azt érdemes megjegyezni, hogy a rohamosztagos sisakján egy véres tenyérnyom díszeleg, ami nyilvánvalóan nem esztétikai okokra vezethető vissza.

image

Vörös nyaláb és lens flare. J.J. Abrams keze nyoma tagadhatatlan, de inkább figyeljük azt a nem túl barátságos fénycsóvát! Lehet, hogy ez az Első Rend tömegpusztító fegyvere, a Starkiller?

image

Következik Kylo Ren, akinek végre hallhatjuk a hangját is! Még szerencse, ugyanis érdekes dolgokat mormol az endori lomtalanításról kipecázott Darth Vader sisaknak: Kylo Ren be szeretné fejezni, amit feltehetően Vader elkezdett. De vajon mire utal? A hatalom megszerzésére? A halhatatlanság elérésére? Meg különben is, milyen kapcsolatban áll Kylo Ren és Darth Vader? Nem tudjuk, arra viszont nyugodtan következtethetünk, hogy Kylo Ren nem tudja, hogy Vader a Második Halálcsillag felrobbanásakor visszatért az Erő helyes útjára. Vagy mégis?

image

Egyesek azt suttogják, hogy Kylo Rent rokoni szálak kötik Darth Vaderhez, ami két módon lehetséges: vagy Luke, vagy Leia sarja, ami rendesen megkavarná a Skywalker-család viszontagságos históriáját.

image

Ha eddig nem lett volna világos, akkor a következő képsorokból kiderül, hogy Kylo Ren ismeri az Erőt, aminek most épp Poe Dameron nem örül, épp kínozza szegényt. Poe fontos szereplője lesz az új résznek, ráadásul a fekete-narancssárga X-szárnyúja több mint menő. Ez a kínos jelenet érdekes párhuzam A Birodalom visszavág hasonló jelenetével, ahol Darth Vader épp Han Solót gyötri a Bespinen. Na, de menjünk is tovább!

image

Itt a világvége! Feltehetően a Starkiller épp egy bolygót pusztít el, és nem tűnik kellemesnek a dolog. Az Első Rend komoly katonai erőt képvisel, de még korántsem láttunk mindent!

image

Üdv a Star Wars-univerzum talán legikonikusabb űrhajóján! A Millenium Falconban vagyunk, ami minden szempontból a régi időket idézi, egy aprócska kivétellel. A holografikus űrtérkép teljesen új, ám inkább arra figyeljünk, miről beszélget Rey és a már megőszült Han Solo!

image

Rey a régi időket hozza szóba, és úgy utal rájuk, mintha a mitikus múltba vesztek volna, azaz nem biztos benne, hogy valóban meg is történtek. Konkrétumok nem hangoznak el, ám Han biztosítja Rey-t afelől, hogy a történetek igazak. Egyre izgalmasabb vizekre evezünk!

image

A Falcon hiperűrugrást hajt végre. Láttunk már ilyet? Persze! Akkor mi a királyság? A hiperűrt eddig csak a pilótafülkén keresztül vehettük szemügyre, itt azonban külső kameranézetet használtak Abramsék, ezzel is egy új perspektívát csempészve a filmbe. Nem különösebben nagy dolog, de annál látványosabb, úgyhogy örülünk neki serényen!

image

Újra Kylo Ren, de most a Ren lovagok kicsiny csapatával áll az esőben. Nagyon elszántnak és gonosznak tűnnek. Még igen keveset tudunk róluk, az azonban biztos, hogy nem sith-ek. Egy ősi rend lenne? Vagy egy új Erőérzékenyekből verbuválódott szekta? Egyelőre nincsenek válaszok.

image

Csatára fel! Nem vagyunk benne biztosak, hogy hol folyik az ütközet, egyesek szerint a Yavin-4-en vagyunk. Izgalmasnak ígérkezik a dolog, ám inkább a következő jelenetre koncentráljatok, ahol egy templomszerű épületet láthatunk, telis-tele zászlókkal.

image

Adódik a kérdés: Melyik zászlót ismeritek fel? Van egyáltalán olyan, amit fel kellene ismernünk? Bizony, hogy van! Nézzétek csak!

image

Bizony, az ott egy mandalori szimbólum, épp olyan, amilyen Boba Fett páncélján díszeleg. Egyesek azt suttogják, hogy ez a hely nem más, mint Maz Kanata kastélya, akit Lupita Nyong'o alakít, és ilyen jópofán néz ki a poszteren:

image

És akkor most emlékezzünk vissza a trailer elejére! Egy női hang azt kérdezi Reytől, hogy kicsoda ő. Nem hülyeség arra gondolni, hogy ez a titokzatos karakter maga Maz Kanata, aki valószínűleg kulcsszerepet játszik abban, hogy Luke első fénykardja hőseinkhez kerül.

image

Most egy az előző trailerből ismerős momentum következik, amikor – feltehetően – Luke megsimogatja R2-t. Azt észrevettétek, hogy Luke-ról egyelőre még semmit sem láttunk? Nem lehet véletlen, sokaknak még az is megfordult a fejében, hogy Luke nem más, mint Kylo Ren. Egyelőre nem tudunk semmi biztosat. Lehet, hogy Luke tényleg engedett volna a Sötét oldal delejes csábításának?

image

Kylo Ren nagy havazás közepette megérkezik, de itt Phasma kapitány viszi el a show-t, akit a Trónok Harcából Gwendoline Christie alakít. Rá nagyon oda kell figyelnünk, valószínűleg nem véletlenül lett ő J.J. Abrams kedvenc új karaktere.

image

Egy kis sírás-rívás következik. Szegény Rey nagyon ki van akadva, és úgy tűnik, megsérült vagy meghalt egy szőrös illető. Figyeljétek a kép előterét! Lehet, hogy Chewie az? Szívből reméljük, hogy nem.

image

A következő képsorokon egyértelműen látható már Chewie is, sőt, az is, hogy megsérült, kötés van a karján.Hőseink épp tarkóra tett kézzel várják a sorsukat, de történik valami, amitől igazán elképednek. Vajon mi történhetett?

image

BB-8 következik, aki feltehetően Poe Dameron X-szárnyúján teljesít szolgálatot. Itt nagyon tessék figyelni, de ne hagyjuk, hogy elterelje tekintetünket a látványos légi csata! Szinte tuti, hogy az Első Rend főhadiszállásának bolygóján járunk, ahol minta óriási, földbe vájt járatok lennének. Ez mire emlékeztet titeket, testvéreim az Erőben?

image

A megérzésetek nem csal, jó okunk van feltételezni, hogy az Első Rend főhadiszállásának otthont adó bolygó egyben a Starkiller nevű tömegpusztító fegyver is, amely feltehetően a bolygó magjában felszabaduló energiát használja fel a pusztításra.

image

Most figyeljétek a berobbanó irányítófülkét, mert ismerős alakot fedezhetünk fel. No, nem kell túl nagy dologra gondolni! Nézzetek le! Úgy látszik, az Első Rend is szereti az egérdroidokat.

image

Elérkeztünk a legmeghatóbb részhez, ahol Han és Leia újra találkoznak. Sajnos nem tűnnek boldognak, Leia a könnyeivel küszködik, a háttérben nagy sürgés-forgás látható. Valószínűleg egy nagy ütközetre készülnek, Hannak pedig mennie kell.

image

Kylo Ren és Finn összecsapnak! Finn tekintete nem arról tanúskodik, hogy a helyzet magaslatán volna, de ezt valahol meg is tudjuk érteni, Finn nem kaphatott túl átfogó képzést a fénykardhasználatot illetően. Apropó fénykard! Az ugye megvan, hogy ez egy és ugyanaz a fegyver, amit Luke elveszített a Bespinen?

image

Nos, ennyit tudtunk így hirtelen összekaparni. Könnyen lehet, hogy a mi szemünk is átsiklott egy-két  fontos dolog felett, ezért várjuk a Ti észrevételeiteket és teóriáitokat is! Írjátok meg itt vagy Facebookon!

Scotty és Cae

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr128637176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása