Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

3 Fantasy Flight Games társasjáték, amit tűkön ülve várunk
Hétvégén Gen Con volt, és örvendeztünk vala.

image

Idén 20 éves a Fantasy Flight Games, és úgy tűnik, elég komolyan kívánják megünnepelni a jubileumot. Nem mintha nehéz dolguk lenne olyan IP-kel mint a Star Wars vagy a Warhammer…

 A hétvégi Gen Con alkalmával több játékot és kiegészítőt is bejelentettek, amelyek közül - teljesen önkényes módon - kiválasztottuk azt hármat, amit mi a leginkább várunk. Részletek a hajtás után!

Warhammer Quest: The Adventure Card Game

Az 1995-ös Warhammer Quest társasájáték szolgáltatta a kiindulópontot ehhez a kártyajátékhoz, amelyben összesen három társunkkal hányhatjuk kardélre a goblinokat, orkokat és a különböző dungeonök egyéb szimpatikus teremtményeit. Öreg Világ, tokenvihar és szokásos FFG minőség. Kell. Most.

Runebound

A Runebound nem teljesen új játékos, hiszen egy egy korábbi Fantasy Flight Games társasjáték teljesen újragondolt változatával van dolgunk. Bár a játékmechanika egyes elemei ismerősek lehetnek, mégis egy teljesen új játékról van szó, amely egyáltalán nem kompatibilis az előző verziókkal. Régóta várunk már egy jóféle táblás kalandozásra, a Runebound pedig pont valami ilyesmit szállít.

Star Wars: The Force Awakens jóságok 

Picit kakukktojás, ugyanis az FFG munkatársai a Gen Conon még nem beszélhettek konkrétumokról, de azt nem titkolták, hogy az amúgy sem túl szegényes Star Wars portfólió hamarosan az új filmekhez köthető termékkel fog bővülni. Biztos érkezik rengeteg kiegészítő a már meglévő játékokhoz, de mi elsősorban abban reménykedünk, hogy lesz egy-két teljesen eredeti ötlet is.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr608636488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása