Utolsó kommentek:

KralleKralle 2018.11.19. 15:00:10

@M_Peti: Hozzáállás kérdése is szerintem, ahogy fentebb is írtam én nem vártam _teljesen új játékot_. Ha elvonatkoztatok az első résztől, akkor is nagyon jó a Kelet csodái. Írj majd, ha kipróbáltad, kíváncsi vagyok, hogy tetszett!

Bejegyzés: Century – A kelet csodái társasjáték-ajánló

M_Peti 2018.11.14. 16:52:53

Nagyon eltérő leírásokat és teszteket olvastam eddig a Kelet csodáiról, van aki nagyon szidja és van aki szerint jobb lett mint az elődje. Köszi az írást, jó látni, hogy valaki nem a fanyalgók táborát erősíti :) Habár még nem próbáltam, de a kedvemet legalább meghoztad :)

Bejegyzés: Century – A kelet csodái társasjáték-ajánló

Gönczi Márton 2018.10.05. 11:14:00

Meglepő volt olvasni, hogy valaki másnak is szóról szóra ugyanaz volt a problémája a játékkal, mint nekem, igaz én csak egyetlen egyszer játszottam, de brutálisan leterhelt. Dettó elismerem, hogy a Village egy jó játék, de pont ez a szárazsága, szerintem is felesleges túlbonyolítottsága és a kockapakolgatás, családtagkinyírás aspektusa miatt nem jött be annyira, mint ahogy gondoltam, hogy be fog. Mondjuk az az egy játék egy olyan kaliberű ellenfél ellen történt, akivel a játék olyan volt, mint ha a sötét anyag rejtélyét kellene megfejtenem, hogy esélyem legyen a játékban maradáshoz (aztán a végén kiderült, hogy 1 ponttal nyertem, de már a felénél fel akartam adni, az volt az érzésem, hogy nekem itt esélyem sincs). Kicsit sajnálom. Máshogy indultam én is neki. Nem ismerem a Terra Mysticát, de valahogy még annál is szárazabbnak tűnik. Ilyen Azul szintű, amit - bár szintén elismerhető, hogy jó és egyben gyönyörű játék - de nem sikerült megszeretnem.

Bejegyzés: Village társasjáték-kritika

grungi · http://grungirpg.blog.hu 2018.06.06. 21:15:56

A MAGUS lehetett volna egy jó játék, ha nem a kapzsizság, megalománia és dilettantizmus vezérelte volna az életpályáját.

Bejegyzés: 5 ok, amiért utáljuk a M.A.G.U.S.-t

Korunk egyik legnagyobb gondolkodója · http://dimenzioutazo.blog.hu 2018.05.29. 09:54:49

Gondoltam egyszer, hogy kitalálok egy társasjátékot, aztán rájöttem, hogy az élet maga is az.

Bejegyzés: Spiel des Jahres 2018 - itt vannak a jelölések és az ajánlások!

KralleKralle 2018.02.26. 20:10:27

@Echo73: Nálunk is előfordulnak maratoni partik, teljesen megértem. Emiatt vettünk egy Kutschfahrtot, hátha az is bejön, persze, azóta is érintetlen.

Bejegyzés: Resistance - Avalon társasjáték-ajánló

Echo73 2018.02.26. 08:52:40

Nagy kedvencünk nekünk is, bár valóban 7+ játékosnál igazán fordulatos. Kicsit mintha lejtene a pálya gonoszok felé, hiszen (általában) elég egy sikertelen küldetéskártya a sikertelenséghez. Könnyű szabotálni az eseményeket. Ha a csapatban kevés az interakció meg győzködés, "szerepjátszás", akkor elég nehéz kombinálni, szerencsejáték lesz belőle. Egy alkalommal 10 játékossal 4-5 órát Avalonoztunk. Az fergeteges volt. Mindenképpen a top játékok között van.

Bejegyzés: Resistance - Avalon társasjáték-ajánló

KralleKralle 2018.02.23. 12:50:23

@Tamás Jenővári: Ez egy páros cikkünk egyik fele még a tumblr mélységes bugyraiból. Ez a másik oldal: diceandsorcery.blog.hu/2015/06/17/5_ok_amiert_imadom_a_magust

Bejegyzés: 5 ok, amiért utáljuk a M.A.G.U.S.-t

Tamás Jenővári 2018.02.13. 21:51:26

Ez aztán ritka szutyok egy cikk. Sértve éreztem magam, ahogy olvastam. Rengeteg ember nagyon sokat dolgozott ezen a rendszeren és mérhetetlenül tiszteletlen vagy velük szemben. Nincs tökéletes rendszer, ezért van az embernek fantáziája, ez nem egy könyvre dobott pc játék. Láthatóan te nem vagy alkalmas a szerepjáték hobbi űzésére. Örülök, hogy nem az én játékosom vagy.

Bejegyzés: 5 ok, amiért utáljuk a M.A.G.U.S.-t

glezmen 2018.01.29. 16:37:56

4 es 5 szasimi az 10 pontot er, nem nullat, nem? :S

Bejegyzés: Sushi Go! – társasjátékajánló

grogrum 2018.01.20. 22:10:31

Hát jó reklámszöveg ez, nem kritika.

Bejegyzés: Dungeons & Dragons 5. kiadás ismertető

Petrow 2018.01.09. 10:34:10

Ezek szerint a készítők tényleg jól lőtték be a szerepeket, mert nekem pl. a kutató önmagában működésképtelen volt, kellett mellé segítség.

Az én listám:

* Orvos - messze a legerősebb, már az ellenszérum kifejlesztése előtt is. Pláne, ha van, aki aládolgozzon (diszpécser, műveleti tiszt). A karantén specialistával ritkán vannak egy helyen, csak ha nagyon akut járvány van valahol.

* Műveleti tiszt - gondolkodtam, hogy a diszpécser kerüljön ide, de ő 2 játékosnál is ugyanolyan hasznos, mint 4-nél. A kártya nélkül építés hatalmas fegyver, és életmentő akciópontokat nyerhet a központok közötti mozgással a játék vége felé 1-1 karakter, akinél ott vannak a kártyák.

* Diszpécser - inkább a 3-4 fős játékokban láttuk hasznát, de ott felbecsülhetetlen. Hányszor volt, hogy csak 1-2 extra mozgásra lett volna szükség, és nyerünk! A diszpécser ezt megoldja. A dokival egyértelműen jó kombót alkot, különösen egy felfedezett ellenszer után.

* Karantén specialista - kétfős játékban nem mindig, 4 fős meccsekben viszont hozta a tőle elvárható védelmet. Nagyon jó az Előrejelzés eseménnyel, illetve a játék kezdetén a járványkártyák felhúzásakor. Hátránya, hogy hajlamosak vagyunk egy helyben parkoltatni, hogy fedezze a hátunkat, és ilyenkor sem a kutatáshoz, sem a kártya-osztáshoz nem nagyon tud hozzájárulni.

* Mikrobiológus - elsőre nagy tápnak tűnik a 4 kártyás ellenszer 5 helyett, de csak akkor, ha van hozzá kiszolgálószemélyzet. Ha nincs mobilitás (diszpécser, műveletis), vagy a kártyákat átadni segítő kutató, akkor sokszor több körbe kerül a 4 kártya összevadászása, mint ha más összegyűjtene 5-öt, és abból kutatna. Viszont egy biológus-kutató kétfős játék sokszor igen nagy fórral indulhat, ha van náluk 4 azonos színű kártya már a játék elején.

* Kutató - mivel leginkább futár szerepkörben lesz majd, nélkülözhetetlen a támogatás (lásd a mikrobiológusnál). Megsüthetjük a bármit átadást, ha 2 körbe kerül, amíg átcsoszogunk a világ túlsó felére - vagy a feléről hozzánk. Megfelelő csapattal koordinálva azonban nagyon megkönnyíti az ellenszer-kártyák begyűjtését.

* Készenléti Elemző - nem lenne rossz (ki ne akarna még egy eseménykártyát?), de nagyon szerencsefüggő. Ha a pakli végén vannak az eseménykártyák, akkor jó eséllyel már nem fog tudni labdába rúgni. A kutatóval együtt szoktuk "kártyabanknak" használni, a +1 kézlimit miatt.

Bejegyzés: Gyógyír világvége ellen - Pandemic és Pandemic: Pengeélen társasjáték-kritika

Bergyilkos Bohoc 2017.12.22. 09:14:29

@kovacs.lehel: köszi. Szerencsére a szabály letölthető, úgyhogy első körben abba belenézek :)

Bejegyzés: Robinson Crusoe | társasjáték-ajánló

kovacs.lehel 2017.12.21. 16:23:57

@Bérgyilkos Bohóc: Az új kiadás szabálykönyve nagyon felhasználóbarát ahhoz képest, mennyire komplex játék. Ez az Arkhamnál jóval modernebb, áramvobalasabb játék.

Bejegyzés: Robinson Crusoe | társasjáték-ajánló

Bérgyilkos Bohóc 2017.12.21. 14:43:12

Az Arkham Horrorhoz képest mennyire könnyen tanulható? Tudom, hogy egészen más téma, de ott frászt kaptam, hogy tízszeri elolvasás után sem volt egyértelmű, és amikor nagyjából letisztult, akkor is jött még vagy 20 kérdés, amit a szabálykönyvből egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen lehetett kihámozni.

Bejegyzés: Robinson Crusoe | társasjáték-ajánló

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2017.11.20. 10:36:41

Itthon is komoly rajongótábora van, tehát van kivel játszani, csak meg kell keresni a legközelebbi klubbot!

Bejegyzés: Legend of the Five Rings kártyajáték ismertető

Mizantróp. 2017.11.13. 18:34:53

@Rebel Alliance: ha jól rendezte meg a VIII. epizódot, akkor jó döntést hoztak. Ha viszont egy Zsivány egyes szerű anti-starwars lesz a karácsonykor bemutatando rész, akkor hiba a megbizása.

Bejegyzés: Vadiúj Star Wars trilógiát tervez a Disney, Rian Johnson szakértő kezeire bízva

Rebel Alliance · http://starwarsfilmek.blog.hu/ 2017.11.13. 07:49:38

Kíváncsian várjuk az új trilógiát. Bár Rian Johnson "megmérettetése" karácsonykor érkezik el. :)

Bejegyzés: Vadiúj Star Wars trilógiát tervez a Disney, Rian Johnson szakértő kezeire bízva