Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Village társasjáték-kritika
Village társasjáték-kritika
Nemzedéknyi kockatologatás

Inka és Markus Brand kifejezetten elismert társasjáték-szerző párosnak számít: kétszer is elhozták már az egyik legrangosabbnak számító, összetettebb játékoknak járó Kennerspiel des Jahres díjat: 2012-ben a Village: Nemzedékek játéka, majd idén az Exit nevű (hamarosan magyarul is megjelenő) szabadulószobás játékuk érdemelte ki A Plecsnit. Ezen cikkünk tárgya az előbbi játék, mely a Delta Vision gondozásában magyar nyelven is elérhető.

Gyakran ...

Vadiúj előzetest kapott a Red Dead Redemption 2
Vadiúj előzetest kapott a Red Dead Redemption 2
A pontos megjelenési dátumra azonban továbbra is várunk kell.

A Red Dead Redemption második részének legújabb előzetesében végre fény derül a történet néhány fontosabb részletére: a jövő tavasszal érkező játék főszereplője egy Arthur Morgan nevű pisztolyhős lesz, aki a Van Der Linde banda egyik tagjaként éli becstelen mindennapjait. Az események pedig ezúttal az előző részt megelőző időszakot fogják bemutatni:

Sajnos pontos megjelenési dátumot továbbra sem adott meg a Rockstar, így továbbra is be kell ...

Újabb infók derültek ki az Atariboxról
Újabb infók derültek ki az Atariboxról
Sikeres visszatérés avagy újabb csúfos bukás vár az Atarira?

Az Atari végre leleplezte, mit is várhatunk vadiúj konzoljától , melyet 2018 tavaszának végén terveznek piacra dobni. Megtudtuk, hogy a klasszikus dizájnú doboz belsejében egy egyedi AMD processzor fog majd duruzsolni, operációs rendszere pedig Linux alapú lesz, egy egyszerűsített felhasználói felülettel. A gép pontos teljesítményt azonban még nem ismerjük.

Lesznek majd rajta előretelepített retró Atari klasszikusok is, illetve számos mai játék is kijön ...

Star Trek: Discovery évadnyitó kritika
Star Trek: Discovery évadnyitó kritika
A Star Trek újra okos és szexi!

Megmondom őszintén, nekem a sorozatok rajongójaként is bejöttek a Star Trek reboot mozik. Kivétel talán a harmadik részt, amit egyszerre volt sok és kevés is, de még arra is azt tudom mondani, hogy többé-kevésbé elégedetté tett. Az akciósított Trek működőképes, viszont a trilógia után a Discoverytől már nem ezt vártam. Kicsit kevesebb tök és kicsit több agy kellene…

Mert persze, most már tudtuk, hogy jól áll a lens flare az csillagflotta hajóinak, ...

Így fest a Star Wars és A függetlenség napja keresztezése
Így fest a Star Wars és A függetlenség napja keresztezése
Helló, fiúk! Itt vagyoook!!

Egy zseniális rajongói videóban láthatjuk, hogyan találkozik a Star Wars és A függetlenség napja meglehetősen különböző világai. Will Smith és Jeff Goldblum ezúttal a Halálcsillagot rohamozzák meg a marslakóktól elcsaklizott űrjárgánnyal, amit természetesen Vader nagyúr sem tűrhet megtorlatlanul:

Ez a kisfilm olyan jól sikerült, hogy egy rövidke pillanatra sikerült feledtetnie velünk a második rész viszontagságos perceit. És mivelhogy rohamosztagos ...

Egy frissen felfedezett Nintendo Switch easter egg a megboldogult Satoru Iwata előtt tiszteleg
Egy frissen felfedezett Nintendo Switch easter egg a megboldogult Satoru Iwata előtt tiszteleg
Zsebkendőket bekészíteni!

Kevés olyan nagyszerű embert ismert eddig a videojáték-ipar, mint a 2015-ben súlyos betegségben elhunyt Satoru Iwata. A kezdetben programozó, később Nintendo-elnök Iwata szívében mindig is gémer maradt. Tragikus halálát mindmáig gyászolja az egész videojátékos közösség.

A Zelda: Breath of the Wild készítői olyannyira szerették és tisztelték az egykori mestert, hogy külön karakterekkel tisztelegtek Iwata emléke előtt. Nemrégiben azonban néhány ...

Megérkezett az új Tomb Raider első előzetese
Megérkezett az új Tomb Raider első előzetese
Látványos lesz, az biztos. De vajon jó is?

Hosszas várakozás(?) után befutott végül az új Tomb Raider film első előzetese, amelyben Angelina Jolie helyett ezúttal az Oscar-díjas Alicia Vikander játssza majd az ifjú Lara Croftot. A történet, ahogy az egész film is nagyban hajaz a 2013-as videojáték rebootra, ami az első bemutatott képsorokból jól kivehető:

Látványos jelenetekben nem lesz hiány, azonban más pozitívumot sajnos nemigen lehet elmondani a filmről a fenti előzetes alapján. Az is erősen ...

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális | Játékteszt
A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális | Játékteszt
A látszat sosem csalt még ekkorát.

A Ubisoft és a Nintendo közötti partneri viszony az elmúlt években egyre szorosabbá vált, így ennek köszönhetően a Nintendo nemrégiben legféltettebb kincsét, azaz Super Mariót egy külsős cég kezeire bízta, hogy egy spéci lövöldözős stratégiai játék készülhessen el flúgos nyulakkal a mellékszerepben. És ennél jobb dolgot nem is tehetett volna.

...

A Project Octopath Traveler vadiúj előzetest és egy demót is kapott
A Project Octopath Traveler vadiúj előzetest és egy demót is kapott
Igazi pixelmennyország minden régimódi RPG-fan számára.

A Square Enix legújabb, Nintendo Switch-exkluzív JRPG-je valódi pixelmámor , amely valószínűleg minden 90-es években, valamint Super Nintendón nevelkedett gémer szemébe pixelkönnyeket csal. A 3DS-re megjelent, egyedi látványvilággal rendelkező Bravely Default csapata ezúttal Nintendo Switch-re készítenek egy 3D-s, ugyanakkor klasszikus 16-bites játékokra emlékeztető pixeles grafikájú („2D-HD”) játékot.

Összesen 8 karakterrel játszhatunk, melyek mind ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása