Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

J.J. Abrams és Stephen King közös projektje a Stranger Things babérjaira tör
Úgy tűnik, a horror nagymestere válaszol a tavaly küldött szerelmes levélre.

castle_rock_hero.png

A tavalyi év egyik legsikeresebb sorozata kétség kívül a netflixes Stranger Things volt, amely Stephen King és Steven Spielberg hagyományaira építve hódolt a 80-as éveknek. Idén Halloweenkor érkezik is a második évad, tehát továbbra is jó üzlet a nosztalgia, amit természetesen a többi piaci szereplő is igyekszik kihasználni.

Éppen ezért talán nem is olyan meglepő, hogy a Hulu lepaktált Stephen Kinggel és J.J. Abramsszel, hogy készítsék el saját Stranger Thingsre hajazó projektjüket, a Castle Rockot.

A bejelentés Twitteren történt Abrams szokásos kézírásos módszerével, amit annak idején a Star Wars: Az ébredő Erő esetében is előszeretettel alkalmazott.

Vajon mi történik az erdőben?  

Szerencsére a titokzatos kép mellé kaptunk egy rövid teasert is, amelyben megidézik Stephen leghíresebb könyveit és szereplőit, illetve szó szerint elhelyezik a térképen Castle Rock városát. Érdemes megfigyelni az előzetesben használt betűtípust, amely nagyon hasonlít a Stranger Things-ben használt készletre, de ez nem is csoda, hiszen a netflixes sorozat alkotói bevallottan Stephen King regényeinek sajátos designját szerették volna újrateremteni. Úgy látszik, most a kör bezárult.

Castle Rock egyébként nem ismeretlen a King-rajongók számára. Számos történet és novella helyszíne, illetve rengeteg regényben utalnak rá. Utoljára egyébként a Hasznos holmik című regényben szolgált fő helyszínként a titokzatos város.

Magáról a sorozatról egyelőre annyit lehet tudni, hogy az írói feladatokat a Manhattant is elkövető Sam Shaw és Dusty Thomason látja el, illetve hogy az egyes részek Stephen King novelláin alapulnak majd. Premierdátum sajnos még nincs, de ugye ami késik, nem múlik...     

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr6712270190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása