Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

A PETA rászállt a Warhammer 40.000-re, mert karakterei állati bundákat viselnek | Vélemény
Vajon mit tenne az Istencsászár, ha állatvédők fenyegetnék?

space_wolf_artwork.jpg

A Warhammer 40.000 világa nem egy barátságos hely. A 41. évezred barokkos őrületbe hajló folyamatos háborújában mindennaposak a különböző szörnyűségek, és bár nem hallottunk még olyan történetet, amelyben űrgárdisták bébifókák beleivel ugróköteleztek volna, a híres-hírhedt állatvédő szervezet, a PETA mégis rászállt játékra, illetve annak gyártójára, a Games Workshopra.

A PETA ugyanis nehezményezi, hogy a Warhammer 40.000 karakterei különböző állatok bundáját viselik, ezért a szervezet írt is egy hivatalos levelet a Games Workshopnak, amelyben arra kérik a játékgyártót, hogy a jövőben tartózkodjanak a bundába bújtatott harcosok ábrázolásától:

A Warhammer játékok számos olyan karakterrel rendelkeznek amelyek állati eredetű szőrméket, bőröket viselnek, aminek nem látjuk értelmét. Jól ismerjük ezeknek csatákban edzett katonáknak a harci tudását, ám egy halott állat maradványainak a viselete nem igényel ilyesmit. Természetesen a Warhammer játékok véres csatái nem összehasonlíthatók a szörnyű valóssággal, amelyben rókák, nyércek, nyulak és más élőlények kerülnek a prémkereskedők kezei közé.

- írta levelében Yvonne Taylor, a PETA vállalati ügyekért felelős menedzsere, aki szerint az állati bundák viselését azért nem szabad ábrázolni a Warhammer játékokban sem, mert azzal azt üzenik, hogy ez egy elfogadható dolog. Az ügy természetesen nagy visszhangot kavart, ám érdekes módon még a szervezettel szimpatizálók sem tudják hova tenni ezt az akciót. 

space_wolf_2.jpg

Valószínűleg azért ilyen disszonáns a helyzet megítélése, mert a PETA egy olyan játék világába kötött bele, amelyet alapjaiban a kegyetlenség és a háborús borzalmak határoznak meg. Természetesen szörnyű, ami az állatokkal történik a világunkban, de sehogy nem lehet komolyan venni azt a gondolatmenetet, amely szerint mondjuk az űrfarkasok által viselt prémek látványa legitimálja az állati eredetű ruhadarabok viselését. És akkor még bele se mentünk abba, hogy az űrfarkasok (vagy a Warhammer világának más népszerű figurái) egyéb kegyetlenségeket is elkövettek - ezek miatt nem kellene ugyanúgy rinyálni? Másképpen fogalmazva:

etikai szempontból elfogadhatóbb a kegyetlenség, ha az elkövetői nem viselnek bundát?    

Természetesen drukkolok a PETA-nak, hogy eredményeket érjenek el azokkal szemben, akik kegyetlenkednek az állatokkal. Az ostobaság viszont még nem mozdított előre egyetlen nemes ügyet sem.

Ettől függetlenül ha érdekel titeket a Warhammer, mindenképp olvassátok el Nosfi mester írását, amelyben más egyéb wargame mellett a 41. évezred háborús dolgaira is kitér. 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr1412182154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekőcei 2017.02.04. 15:11:27

a peta szokás szerint fullba tolja a kretént

Duplaxiii 2017.02.05. 11:07:20

Nem tudom eldönteni, hogy a sztori igaz vagy csak valami poén, vicc?
Mert ha igaz, akkor kérem a PETA-t, hogy tiltassa be a történelemkönyveket, a múzeumok tematikus részeit is, mivel a evolúció hajnalán természetes volt az ilyen "öltözködés".
Most arra ne is gondoljunk, hogy a PETA avatkozzon be a scifi, fantasy filmek forgatókönyveibe is, mindenbe, ami valójában nem a valóság, hanem fikció.
Például a Robinson-t is tiltsák be, mert abban is van olyan rész, hogy a főszeperlő állatbundába bújik...
Rászállhatna az írókra is! Mi az hogy a könyveket olvasva a gyanútlannak egy állati prém ugrik be.

De a PETA önmagában elég súlyos kis szervezet, ugye nekik köszönhetjük a világhírű és meghatározó magyar libamáj piac bedöntését, amiről persze mára már kiderült, azt pénzért csinálták az osztrák és magyar részlegekkel, így a egyedüli konkurens francia libások egyedülik maradtak a piacon. A PETA a franciák ellen nem lépett fel.
És a PETA és egy neoliberális szarság, valójában a posztban is leírtak ábrázolják, miért is kelt életre a trump-effektus!

Exploiter 2017.02.16. 07:28:08

Extra heresy.
Vicces azért elképzelni egy virtuális állatvédő találkozását egy hasonlóan beteg világgal, a várható élettartam pár másodperc lenne. Ráadásul a valódi földön is vannak helyek, ahol a kollégák hasonló eséllyel indulának, ezért jó hely a nyugat.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása