Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Zelda helyett Mario, Splatoon és Skyrim érkezik a Nintendo Switch megjelenésekor
Részletes információk szivárogtak ki a nyitó játékokról.

super-mario-switch.jpg

Kevesebb, mint két hónap múlva minden részletében megismerhetjük a Nintendo Swtich nevű hibrid konzol legfontosabb tulajdonságait, beleértve az arra megjelenő címeket is. A várakozás tehát továbbra is nagy, ám a megjelenés dátumához közeledve egyre több kiszivárgott információhoz jutunk. Ezúttal ismét Laura Kate Dale volt az, aki megbízható forrásokra támaszkodva ismertette velünk a Nintendo Switch legelső játékainak részleteit.

Először kezdjük a rossz hírrel: sajnos a Zelda: Breath of the Wild ismét csúszni fog, márciusban szinte biztosan nem fog már megjelenni (ezt többen is megerősítették). Ennek állítólagos oka a megcsúszott honosítás, amit még mindig nem sikerült befejezni. Néhány hónapot tehát biztosan késni fog a játék, amit ha logikusan nézünk, egy őszi megjelenést sejtet, de hogy pontosan mikorra várható a kész változat, azt egyelőre még senki sem tudja biztosan.

Ám szerencsére van jó hír is: a Switch bemutatójában szereplő 3D-s Super Mario játék teljes pompájában készen áll, olyannyira, hogy a Switch megjelenésének első napján elérhető lesz a világ minden táján. Mi több, további részleteket is megtudtunk Mario legújabb kalandjáról:

  • A Super Mario 64 és Galaxy mintájára a különböző pályákat egy összekötő világból lehet majd kiválasztani.
  • A pályák nem lesznek lineárisak, mint a 3D World esetében voltak, hanem különféle feladatokat kell majd megoldani a pályákon belül.
  • Többjátékos üzemmód is lesz, amelyben a játékosoknak együtt kell megoldaniuk a feladatokat, ahol a pályák végén az eredményjelzőn az is látszik majd, ki milyen százalékban vett részt a siker elérésében.
  • A játék demóját a sajtó már januárban elkezdheti tesztelni.

switch-splatoon.jpg

További részletek derültek ki egy korábbi pletykáról, miszerint kétféle kiszerelésben is elérhető lesz a Switch: az alap csomag mellet lesz egy Splatoon bundle is. Az új Splatoon játékban számos extra is helyet kap majd az eredeti tartalom mellett:

  • Egy az egy ellen felállásban is lehet majd csatázni, ahol a kiválasztott fegyvereket menet közben is változtathatjuk.
  • További tartalom érkezik majd az egyszemélyes módhoz.
  • Az ingyenes tartalmak hasonló ütemezésben fognak folyamatosan megjelenni, mint ahogy az a Wii U esetében történt.

switch-skyrim_1.jpg

A jól ismert Nintendo címek mellet ezúttal Skyrim is szerepel majd a kínálatban, ráadásul mindjárt az első napon szert tehetünk rá! Sőt, még mod támogatást is fog kapni, igaz, csak kicsivel később, és a PS4-hez hasonlóan csak már meglévő elemekből lehet majd építkezni, külsős tartalmakra tehát ne nagyon számítsunk.

mario-kart-switch.jpg

Végül pedig egy másik megbízható bennfentes, Emily Rogers legfrissebb információinak köszönhetően azt is megtudtuk, hogy a Mario Kart 8-at szintén portolják majd az új masinára, ráadásul az eredeti tartalom mellett valamennyi DLC és számos újdonság is szerepel majd a remastered verzióban:

  • Rengeteg exkluzív tartalom, köztük vadonatúj pályák és karakterek érhetőek majd el.
  • A battle mode is kap majd egy alapos ráncfelvarrást a kapott kritikák után.
  • A játék az első három hónapban fog megjelenni (tehát valamikor március és június között).

Úgy tűnik, hogy a Nintendo a PlayStation mintájára az új konzol megjelenését követően korábbi népszerű címeinek remake-jeit kínálja majd első körben – ami bizony igen jó húzásnak tűnik. De vajon milyen új játékok vannak még a jó öreg Nintendo tarsolyában? Legkésőbb január 13-án mindenre fény derül, addig is tartsatok továbbra is velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr8711967429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása