Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

5 film, amit minden halloweenkor kötelező megnézni
Spoiler: John Carpenter Halloweenje nincs a listán!

halloween_hero_3.jpg

Az utóbbi időkben itthon is egyre nagyobb divatja van a halloweennek, amit lehet utálni, lehet szeretni, de kár lenne csak úgy elmenni mellette. Éppen ezért most a nyári és az olimpiai listánkhoz hasonlóan kiválogattunk öt olyan filmet, ami tökéletesen illik az ünnep szellemiségéhez. Értitek, SZELLEMiségéhez!

Ne feledjétek: a sorrend most sem tükröz semmiféle rangsort!

 1. Hókusz pókusz

Tulajdonképpen ez lehetne a halloweeni időszak Reszkessetek, betörők!-je. A dicső 90-esek években szocializálódott egyedek számára a Hókuszpókusz jelentette az egyik első kapcsolódási pontot a Halloweenhez, illetve azokhoz a külsőségekhez, amelyek jellemzik ezt az időszakot.  

2. Karácsonyi Lidércnyomás

 Bár a Karácsonyi lidércnyomás a szeretet ünnepe körül forog, mégiscsak egy halloweeni filmről beszélünk, ráadásul nem is akármilyenről! Fantasztikus stop-motion technika, elképesztő hangulat és persze Danny Elfman felejthetetlen zenéi.

3. 9-es terv a világűrből

Ed Wood minden idők egy legpocsékabb filmese volt, ám alkotásainak kétségtelenül volt egy sajátos bája, a gagyi díszleteken, bugyuta párbeszédeken és az idióta történeteken pedig a mai napig jókat lehet röhögni. A 9-es terv a mester talán leghíresebb műve, amiben még szegény Lugosi Béla is játszott. Majdnem. A filmet már csak a magyar szinkron miatt is kötelező megnézni, amit szánt szándékkal amatőrökkel vettek fel, a végeredmény pedig csodálatos lett. Szintén érdemes megnézni Tim Burton Ed Wood című filmjét is, amely javarészt ennek a filmnek az elkészültéről állít emléket.

4. Ragyogás

Bár Stanley Kubrick 1980-ban készült sajátos filmfeldolgázást az író Stephen King elképesztő módon rühelli, mégiscsak egy rendkívüli horrorfilmről van szó, aminek ott a helye minden filmkedvelő polcán. 

5. Gonosz Halott 2.

Sam Raimi eszeveszett horrorfilmjének folytatását/remake-jét nem lehet igazán komolyan venni, de éppen ettől nyújt kellemes szórakozást minden alkalommal, amikor megnézzük. A néha vérgagyi, néha egészen ügyes praktikus effektek, Ash bénázása és a sajátos hangulat tökéletesen illik a halloweeni időszakhoz.

Nektek melyik a kedvenc halloweeni filmetek? 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr911917243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása