Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Ezek voltak az idei év legjobb Star Wars rajongói filmjei
Legalábbis a LucasFilm mesterei szerint.

png-promo-y16.jpg

A Star Wars rajongói kultúrában sok éves hagyománya van az amatőrfilm-gyártásnak, mégis 2016-ig kellett várnunk, hogy a LucasFilm és a Disney felismerje, hogy mekkora Erő lakozik közösség ezen kreatív szegletében. Idén történt ugyanis először, hogy a rajongói filmek hivatalos hátszelet is kaptak a Star Wars Fan Film Awards nevű pályázat képében, amelyre maga J.J. Abrams, a Star Wars: Az ébredő Erő rendezője invitálta a lelkes filmeseket.

A pályázók pedig nem voltak restek, érkeztek a filmek rendesen, a nemrégiben megrendezett Star Wars Celebration Europe-on pedig kihirdették a különböző kategóriák győzteseit.

A filmes verseny abszolút győztesének is nevezhető TK-436: A Stormtrooper Story a Filmmaker Select kategóriában diadalmaskodott, és egy új, drámaibb perspektívából mutatja be a célzással hadilábon álló rohamosztagosok sorsát, mindezt egészen elegáns filmes megoldásokkal tálalva. 

A közönségszavazás győztese a The Sable Corsair lett, amelyben egy csapat űrhajótörött csempész, egy láda kincs és egy régi ismerős találkozását nézhetjük végig. 

A legjobb animáció kategóriában a The Big Question, azaz A Nagy Kérdés lett a győztes, amelyben Rey és Luke Skywalker találkozását nézhetjük meg újra egy picit kevésbé drámaibb formában.

A pályázat egyik legizgalmasabb alkotása a non-fiction/dokumentumfilm kategóriában győzelmet arató Force or Faith lett, amely a való életben egyre népszerűbb jedi vallás rejtelmeit tárja fel.

A Star Wars Generationsben egy nagypapa és az unokája mutatja meg, hogy a Star Wars immár nemzedékeken átívelő hagyomány, amely összeköt és megvilágosít minket. 

A legjobb vígjátékból kiderül, hogy a jawák igencsak megnehezítették Obi-Wan Kenobi tatuini életét, és a jedi mester ezt nem is viselte túl könnyedén. 

A Star Malice Wars alkotói nem a történetre, hanem a látványra helyezték a hangsúlyt, de jól döntöttek, hiszen filmjükért meg is kapták a legjobb vizuális effektusokért járó díjat. 

Ezek voltak tehát a 2016-os Star Wars Fan Film Awards győztesei. Nektek melyik tetszett a legjobban? 

Korábban is írtunk figyelemre méltó rajongói alkotásokról:

Kara

Rebel Scum 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr7611661658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása