Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Újfent csúszik a Mighty No. 9 kiadása
Immáron harmadik alkalommal.

image

Sajnos nincs kellemetlenebb dolog egy játékfejlesztő életében, mint amikor be kell jelentenie, hogy a játék, amire már régóta vár a közönség, mégsem fog időben megjelenni. A Mighty No. 9 játék esetében ez viszont már a harmadik alkalommal történt meg tavaly április óta.

A Migthy No. 9 története még 2013-ban vette kezdetét, amikor is Keiji Inafune, a Mega Man megalkotója régi csapatával egyetemben a Kickstarteren gyűjtöttek a Mega Man szellemi utódának szánt játékhoz. Sikerült is nekik pillanatok alatt összeszedni az induláshoz szükséges összeget, végül pedig több mint 4 millió dollárt kalapoztak össze a kampány során. Nagy volt tehát a hype és az elvárás, ám az örökös csúszás és a hamis ígéretek miatt viszont mára már teljesen elhiteltelenedtek a készítők, a kezdeti nagy hype és érdeklődés pedig örökre elhalt.

image

De nemcsak a rengeteg csúszás volt az oka a felháborodásnak. Az eredeti concept art (fentebb) igazán látványos játékot sejtetett, a végeredmény viszont korántsem mondható minőségi munkának. A dizájn kifejezetten csúnya és ócska lett, a grafikai effektek pedig egy kezdő garázscég színvonalát idézik.

A helyzet az, hogy ha ez egy 70 ezer dolláros indie játék lenne három fejlesztővel és két grafikussal, senki nem szólhatna egy rossz szót sem. Azonban mivel az egyik valaha volt legnépszerűbb és legtöbb bevételt hozó Kickstarteres videojáték kampányról van szó, az a bizonyos mérce is sokkal magasabban helyezkedik el.

Ám hiába a több mint egymilliárd forintnyi kasszapénz, úgy tűnik, nem sikerült elég fejlesztőt összehozni ahhoz, hogy időben kijavítsanak néhány bugot a játék online részében (ami egyébként eleve az extrák között volt). A problémák egyik alappillére, hogy túl sok platformot kell támogatni (PS4, Xbox One, Wii U, PS3, Xbox 360, Windows, Linux, Mac, 3DS, PS Vita). Nem is csoda, ha nagy lett időközben a fejetlenség.

Inafune viszont úgy döntött, hogy megszegi októberi ígéretét, miszerint többet nem fog csúszni a projekt, és inkább megvárja, míg a játék online része is működőképes nem lesz valamennyi platformon. Új megjelenési dátumot ezúttal viszont nem kaptunk, csak hogy várhatóan valamikor tavasszal fog elkészülni.

Vagy nem…

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr118637748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása