Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Kiderült, hogy mennyibe került, hogy a Google legyen az alapértelmezett kereső az iPhone-okon
Véletlen derült ki a hihetetlen összeg.

image

2014-ben 1 milliárd dollárt, azaz kb. 250 milliárd forintot fizetett a Google az Apple-nak, hogy a Google maradjon az alapértelmezett kereső az iPhone-okon. Cserébe a reklámbevételeken osztozkodik a két óriáscég, hogy milyen arányban, azt sikerült még ezek után is titokban tartaniuk.

Egy teljesen érdektelen Google és Oracle között húzódó jogi hercehurca kapcsán került nyilvánosságra a megállapodás, amit mindkét fél minden áron titkolni akart, de a bíróság végül úgy döntött, hogy az összeg titokban tartása hátráltatná a hasonló megállapodások megkötését – magyarul a bíróság a Google iszonyatos piaci előnyét akarta csökkenteni azzal, hogy nyilvánosságra hozta az összeget, így a keresőóriás versenytársai ennyivel előrébb vannak, amikor egy hasonló kaliberű szerződést akarnak megkötni.

Az említett évben a Google egész pontosan 66 milliárd dollárt (közel 16 ezer milliárd forint) keresett, így volt miből helyzeti előnyt vásárolnia magának: ugyanebben az évben a Yahoo is próbálkozott az Apple-nél, hogy ők legyenek az alapértelmezett kereső az iPhone-okon, de nem jártak sikerrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr638637772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása