Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Emlékeztek az instant kenyérre, amit Rey készített? Nem CGI volt.
A kérdés csak az, hogy milyen volt az íze.

image

A Star Wars igazi erőssége mindig is az apró részletekben rejlett. Ezektől lett élő és szerethető a messzi-messzi galaxis, és jó volt látni, hogy J.J. Abrams is figyelembe vette ezt a Star Wars: Az ébredő Erő készítése során.

Az a jelent, amelyben Rey kenyeret készít magának tökéletes példa erre. A történet szempontjából egyáltalán nem fontos, mégis rengeteget ad a hangulathoz, ráadásul kifejezetten látványos jelenet is lett, amely filmes szempontból is érdekes lehet.

Simán hihetnénk, hogy Abrmasék számítógéppel növesztették meg néhány másodperc alatt azt a vekni kenyeret, de nem is tévedhetnénk nagyobbat, ugyanis a készítők hagyományos effekteket használtak a szóban forgó jelenetnél.

A speciális effektusok fejese, Chris Corbould az MTV News-nak beszélt a kenyérgyártás nehézségeiről:

“Sokan azt hitték, hogy digitális úton készítettük, pedig praktikus effekteket használtunk” - mondta Corbould.

Maga a kenyér ötlete egyébként J.J. Abramstől származott, és elképesztő meló volt a készítése mögött, amelyről Corbuld így nyilatkozott:

“El sem hinnétek, milyen hosszú ideig dolgoztunk, hogy ez a pici geg tökéletesen mutasson a filmben. Azokkal a mechanizmusokkal kezdtük, amelyek a kenyeret megnövesztik és a folyadékot eltüntetik, de végig ott lebegett előttünk jó néhány kérdés. Milyen legyen a színe? Milyen legyen az állaga? Legyenek rajta repedések vagy ne legyenek?”

“Körülbelül három hónapig tartott” - tette hozzá Cobould. “Maga a mechanizmus teljesen egyszerű, a küllembeli kérdések voltak hosszadalmasabbak.”

Az eredmény egészen elképesztő lett, ám ennek bizony meglett az ára is. A kenyér íze állítólag borzalmas volt.

image

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr998637852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása