Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Az eredeti Fallout 3 prototípusa egy egész komoly kis asztali szerepjáték volt
Egy újabb ok, amiért sajnáljuk, hogy a Fallout 3: Van Buren soha nem valósult meg.

A Fallout-széria rajongói jól ismerik a Van Buren fedőnevet. Ez volt az eredeti Fallout 3 munkacíme, ami még az Interplay Entertainment égisze alatt jött volna ki, de sajnos a vállalat becsődölt, a Fallout jogai pedig a Bethesda Softwork-höz kerültek, a többi pedig már történelem. 

Chris Avellone, a Van Buren eredeti designere a nemrégiben megtartott NYU Game Center’s Practice 2015 conference-en mesélt az első Fallout 3 asztali szerepjátékos gyökereiről és néhány roppant érdekes koncepcióról, ami sajnos soha nem valósulhatott meg.

Avellone prezentációja során többek között az is kiderült, hogy egy konkrét asztali szerepjáték prototípust rakott össze a fejlesztőknek, hogy átérezzék a poszt-apokalipszis kockacsörgetős oldalát is. Nagyon érdekes ötletek merültek fel a játékost kísérő karakterekkel kapcsolatban is, Avellone tervei szerint sokkal nagyobb hatással lettek volna a játékbeli világra.

Az is kiderült, hogy alapvetően egy mozis élményt szeretett volna átadni a játékkal, ami még az asztali prototípusban is nagy szerepet kapott. Minden játékosnak lett volna egy zenei témája, ami ha játék közben megszólal, jelentős bónuszokat ad az adott karakternek. Jópofa ötlet nem?

A Fallout 3: Van Buren egy roppant érdekes játék lett volna, amit sajnos már soha nem játszhatunk. Pedig ez az asztali verzió nem lenne egy utolsó móka. Nektek mi lenne a zenei főtémátok?

Néhány kép az előadásról és az asztali prototípusról:

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr598637410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása