Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Elhunyt Satoru Iwata, a Nintendo elnöke
A videojáték világ elvesztette egyik legnagyobb alakját.

image

Satoru Iwata, aki CEO, programozó és gamer is volt egyben, 55 évesen hunyt el egy évek óta húzódó betegség következtében. A háttérben egy epevezetékben talált tumor állt, amelyet bár korábban már sikeresen megoperáltak, azonban úgy tűnik, sajnos mégsem sikerült teljesen felépülnie belőle, ahogy azt sokan remélték.

Iwata karrierjét még játékfejlesztőként kezdte a Nintendo egyik partnerénél, a HAL Laboratory-nál, és olyan nagyobb címeken is dolgozott, mint a Balloon Fight, Earthbound vagy a Kirby’s Dream Land. Amikor 2002-ben a Nintendo elnökévé választották, nemcsak ő volt az első, aki nem az alapító Yamauchi családból, hanem kívülről érkezett, de maga is szívesen játszott az általa kiadott játékokkal, mi több, számtalan Nintendo-klasszikusnál felügyelte a fejlesztéseket producerként.

image

Elnöksége alatt számos sikert ért el a Nintendo, hiszen jelen volt mind a DS, mind a Wii indulásánál is, amik a cég legsikeresebb konzoljai közé sorolhatók. A 3DS döcögő indulását követően pedig ügyesen megfordította a rossz mutatókat, és a készülék pillanatok alatt szárnyra kapott. A Wii U esetében sajnos már nem nagyon lehetett kiküszöbölni a hibákat, azonban két éve szintén Iwata fejéből pattant ki a mindmáig kimagasló népszerűségnek örvendő amiibo figurák ötlete is. Amikor pedig nem úgy ment a szekér, mint kellett volna, akkor is inkább a saját fizetését kurtította, mintsem hogy bárkit is elbocsásson.

A világ a mai nappal elvesztett egy nagyszerű embert, akinek első és egyetlen feladata nem volt más, mint mosolyt csalni a játékosok arcára. Nyugodjék békében!

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr328636614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása