Így fest a Star Wars és A függetlenség napja keresztezése

Scottу 2017. szeptember 22. 11:30
Így fest a Star Wars és A függetlenség napja keresztezése

Helló, fiúk! Itt vagyoook!!

Egy zseniális rajongói videóban láthatjuk, hogyan találkozik a Star Wars és A függetlenség napja meglehetősen különböző világai. Will Smith és Jeff Goldblum ezúttal a Halálcsillagot rohamozzák meg a marslakóktól elcsaklizott űrjárgánnyal, amit természetesen Vader nagyúr sem tűrhet megtorlatlanul:

Ez a kisfilm olyan jól sikerült, hogy egy rövidke pillanatra sikerült feledtetnie velünk a második rész viszontagságos perceit. És mivelhogy rohamosztagos léptekkel közeleg a Star Wars 8. részének bemutatója, egyre izgatottabban várjuk a fentihez hasonló rajongói alkotásokat.

Megosztás:
1 komment

Egy frissen felfedezett Nintendo Switch easter egg a megboldogult Satoru Iwata előtt tiszteleg

Scottу 2017. szeptember 21. 10:00
Egy frissen felfedezett Nintendo Switch easter egg a megboldogult Satoru Iwata előtt tiszteleg

Zsebkendőket bekészíteni!

Kevés olyan nagyszerű embert ismert eddig a videojáték-ipar, mint a 2015-ben súlyos betegségben elhunyt Satoru Iwata. A kezdetben programozó, később Nintendo-elnök Iwata szívében mindig is gémer maradt. Tragikus halálát mindmáig gyászolja az egész videojátékos közösség.

A Zelda: Breath of the Wild készítői olyannyira szerették és tisztelték az egykori mestert, hogy külön karakterekkel tisztelegtek Iwata emléke előtt. Nemrégiben azonban néhány adatbányász hekkernek sikerült egy egészen megdöbbentő felfedezésre jutnia.

Tovább
Megosztás:
Szólj hozzá!

Megérkezett az új Tomb Raider első előzetese

Scottу 2017. szeptember 20. 13:00
Megérkezett az új Tomb Raider első előzetese

Látványos lesz, az biztos. De vajon jó is?

Hosszas várakozás(?) után befutott végül az új Tomb Raider film első előzetese, amelyben Angelina Jolie helyett ezúttal az Oscar-díjas Alicia Vikander játssza majd az ifjú Lara Croftot. A történet, ahogy az egész film is nagyban hajaz a 2013-as videojáték rebootra, ami az első bemutatott képsorokból jól kivehető:

Látványos jelenetekben nem lesz hiány, azonban más pozitívumot sajnos nemigen lehet elmondani a filmről a fenti előzetes alapján. Az is erősen véleményes, hogy vajon eleve jó választás volt-e Alicia Vikander a főszerepre, aki bár számos filmben alakított zseniálisat, Lara Croft bőrébe bújni viszont egészen más tészta. Ahogy Michael Fassbender az Assassin's Creedben is csak bolyongott, úgy az unott Alicia sem itt fogja élete alakítását nyújtani.

A túltolt CGI sem feltétlenül tesz jót a filmnek, de azt legalább már tudjuk, hogy az eredeti videojátékhoz híven itt is bőven lesznek látványos akrobata mutatványok, ami azért mindig segít valamelyest, amikor a forgatókönyv/rendezés gyengélkedik egy filmben.

A film plakátja is elég érdekesen sikerült a hattyúnyakú Lara Crofttal.

Bár az új Tomb Raider film első blikkre nem túl meggyőző, azért ne írjuk le teljesen, könnyen érhetnek még minket kellemes csalódások is. A film valamikor jövő év márciusában érkezik a mozikba.

Megosztás:
1 komment

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális | Játékteszt

Scottу 2017. szeptember 19. 15:00
A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális | Játékteszt

A látszat sosem csalt még ekkorát.

A Ubisoft és a Nintendo közötti partneri viszony az elmúlt években egyre szorosabbá vált, így ennek köszönhetően a Nintendo nemrégiben legféltettebb kincsét, azaz Super Mariót egy külsős cég kezeire bízta, hogy egy spéci lövöldözős stratégiai játék készülhessen el flúgos nyulakkal a mellékszerepben. És ennél jobb dolgot nem is tehetett volna.

Tovább
Megosztás:
1 komment

A Project Octopath Traveler vadiúj előzetest és egy demót is kapott

Scottу 2017. szeptember 14. 08:30
A Project Octopath Traveler vadiúj előzetest és egy demót is kapott

Igazi pixelmennyország minden régimódi RPG-fan számára.

A Square Enix legújabb, Nintendo Switch-exkluzív JRPG-je valódi pixelmámor, amely valószínűleg minden 90-es években, valamint Super Nintendón nevelkedett gémer szemébe pixelkönnyeket csal. A 3DS-re megjelent, egyedi látványvilággal rendelkező Bravely Default csapata ezúttal Nintendo Switch-re készítenek egy 3D-s, ugyanakkor klasszikus 16-bites játékokra emlékeztető pixeles grafikájú („2D-HD”) játékot.

Összesen 8 karakterrel játszhatunk, melyek mind saját háttértörténettel és különleges, egyedi képességekkel rendelkeznek, és akiket nekünk kell majd végigvezetnünk kalandos útjukon. A Project Octopath Traveler valamikor 2018-ban fog megjelenni, ám sajnos pontos dátumot még nem tudni. Jó hír azonban, hogy egy demó már tölthető is a Nintendo szervereiről, így a Switch-tulajok máris kipróbálhatják eme szemkápráztató gyöngyszemet.

Megosztás:
Szólj hozzá!

Setét Torony filmkritika

ekriven 2017. szeptember 10. 12:05
Setét Torony filmkritika

Sötét ráncok a homlokon.

Aki olvasta a regényt, annak biztosan ismerős az a kettősség, amit Roland érzett, mikor a valóság kétfelé hasadt számára a Jake-kel történtek ill. meg nem történtek miatt. A moziból kifelé jövet ez az érzés kerített hatalmába engem is. Egyszerre láttam egy Setét Torony filmet, ami rémes és egy filmet ami önmagában nem az.

Tovább
Megosztás:
Szólj hozzá!

Magic Maze – Fogd és fuss! | társasjáték-teszt

kovacs.lehel 2017. szeptember 06. 09:30
Magic Maze – Fogd és fuss! | társasjáték-teszt

Lopni, megyünk lopni!

Boltok polcairól elemelni cuccokat nem éppen szép és erkölcsös dolog, ezt eddig is tudtuk. Azt viszont, hogy ez a fajta bűnbeesés mégis milyen mókás lehet, nem is sejtettük egészen addig, amíg ki nem próbáltuk a – magyar nyelven a Gémklub gondozásában megjelenő – Magic Maze nevű („Fogd és fuss!” alcímmel érkező) társasjátékot. Mindig is szerettél volna legatyásodott fantasy hősöket mozgólépcsőztetni a plázában? Most megteheted!

Amikor pár hónappal ezelőtt a Gémklub a magyar Társasjáték Facebook-csoportban bejelentette, hogy kiadják itthon a Magic Maze-t, valamiért nem nagyon keltette fel az érdeklődésemet, pedig a kiadó még meg is szavaztatta csoporttal a lehetséges magyar alcímeket (érdekesség: a közösség eredetileg „Kuss és fuss!” alcímet látta volna legszívesebben a dobozon, de valljuk be, nem lett volna túl kereskedelem-barát ez a megoldás). Aztán a hobbi nemzetközi keresztapjának számító Tom Vasel lelkendező videójába belefutva már jobban elkezdett érdekelni a játék, amit tovább fokozott a Spiel des Jahres jelölés. Ez utóbbi díjat végül a szerintünk is nagyszerű Kingdomino vitte el, de ez kicsit sem szegte a kedvem, hogy kipróbáljam a Magic Maze valós időben és (majdnem) síri csendben játszódó bolti szarkás őrületét.

Tovább
Megosztás:
Szólj hozzá!

A Stranger Things még retróbb lett videojáték-köntösben

Scottу 2017. szeptember 04. 10:15
A Stranger Things még retróbb lett videojáték-köntösben

Egy ilyen játékkal szívesen játszanánk.

A Stranger Things már eddig is igazi nosztalgiabombának számított a korai 80-as éveket visszaidéző retró hangulatával, nemrégiben viszont kapott egy hivatalos promó videót, amiben klasszikus videojátékként mutatják be az első évad eseményeit. Ám nem a Netflix az első, akinek eszébe jutott keresztezni a sorozatot egy 8-bites videojátékként, korábban ugyanis valaki azt már meg is csinálta. Azért persze a videó se semmi:

A sorozat új évadára már szerencsére nem kell sokat várnunk, ugyanis október 27-én, nem sokkal halloween előtt jön a folytatás a Netflixen, amelynek hasonlóan briliáns előzetesét itt megnézhetitek.

Megosztás:
Szólj hozzá!

Érkezik a Catan telepesei társasjáték VR változata

Balázs AttiIa 2017. szeptember 04. 00:53
Érkezik a Catan telepesei társasjáték VR változata

És ennél bénábban nem is jelenthették volna be.

A Catan telepeseit lehet szeretni vagy utálni, de az biztos, hogy rengeteget köszönhet neki a társasjátékos hobbi. A mára klasszikusnak számító társasjáték rengeteg gémert indított el az asztali játékok hobbijában és függetlenül attól, hogy egy kissé öregecske, a mai napig óriási rajongótábora van világszerte.

A majdnem 25 éves játék pedig nemsokára egy egészen különleges kiadást kap, ugyanis Oculus Riftre és Samsung Gearre érkezik a Catan VR változata. Bizony, a társasjátékok egyik nagy öregje a virtuális valóságba költözik, amelynek örömére kaptunk is egy meglehetősen vérszegényre sikerült teasert, amiben sajnos egy képkocka sincs, ami a konkrét játékmenetet mutatná. A videót itt tessék megnézni:

Ettől függetlenül mindenképp érdekes dolog ez, hiszen a VR és a társasjátékok összeeresztésében rengeteg lehetőség rejlik, az pedig könnyen lehet, hogy épp a társasjáték-reneszánsz egyik pionírja lesz az, amely egy teljesen új trendet indít be a társasos hobbi történetében.

Megosztás:
1 komment