Őrült sorok kígyóznak Japánban egy-egy Nintendo Switch-ért

Scottу 2017. július 18. 16:15
Őrült sorok kígyóznak Japánban egy-egy Nintendo Switch-ért

Ja, és a végén csak a legszerencsésebbeknek jut.

A Nintendo Switch világszerte óriási sikerterméknek számít. Azonban Japánban, ahol a hagyományos otthoni konzollal ellentétben sokkal inkább a hordozható kütyük dominálnak, ott a hiánycikk fogalma új értelmet nyert: a japán My Nintendo Store webshopba érkező szállítmányok kevesebb mint 10 perc alatt el szoktak fogyni. Valamennyi alkalommal.

Ám akik érzik magukban a kellő elhivatottságot, azok inkább megpróbálnak sorba állni egy-egy bolt előtt. A közelgő Splatoon 2 megjelenése azonban még a szokásosnál is jobban megtébolyította az embereket: a közelmúltban

számos bolt előtt több ezer ember állt sorban kilométernyi hosszúságban.

S hogy mindezt miért? Azért, hogy részt vehessenek egy sorsoláson. Egy tokiói üzletben például 250 db Switch érkezett, ám több mint 3000-en szerettek volna egyet maguknak. Máshol pedig 2100 főre jutott 200 darab.

Mindenki húzott magának egy számot, aztán reménykedett benne, hogy kisorsolják. A többség azonban üres kézzel ment haza ebből a földi pokolból. Reméljük, nem lesz ilyen brutális a helyzet a Star Wars Land megnyitóján…

Megosztás:
Szólj hozzá!

Blood Rage társasjáték-bemutató – Jó Game Night ez a halálra!

Balázs AttiIa 2017. július 18. 13:25
Blood Rage társasjáték-bemutató – Jó Game Night ez a halálra!

Az elmúlt évek egyik legnagyobb társasjátékos durranása magyarul is megjelenik… Odin legnagyobb örömére!

Az utóbbi időkben mintha a világ újra felfedezte volna a vikingeket és a hozzájuk köthető történeteket, mondákat. Ennek persze csak örülhetünk, hiszen az északi mitológia rengeteg érdekes és izgalmas történetet tartalmaz, maguk a vikingek erőszakos történelme pedig jó táptalajt biztosít mind a filmekhez, képregényekhez és természetesen a különböző asztali vagy videojátékokhoz is.

Tovább
Megosztás:
6 komment

Íme, a 2017-es Év Társasjátékai!

kovacs.lehel 2017. július 17. 21:35
Íme, a 2017-es Év Társasjátékai!

Legalábbis a német Spiel des Jahres zsűrije szerint

Spiel des Jahres 2016 - megvan az év társasjátéka

Nem egészen két hónapja számoltunk be róla, hogy mik a nemzetközileg is legelismertebbnek számító német Spiel des Jahres társasjátékos díj három kategóriájának (gyermek, gémer, családi) jelöltjei. Ahogy ígértük, most a győztesekről is tudósítunk, és bizony van, amin mi is meglepődtünk!

Tovább
Megosztás:
Szólj hozzá!

Itt vannak az első képek az Atari új konzoljáról, az Atariboxról

Scottу 2017. július 17. 16:50
Itt vannak az első képek az Atari új konzoljáról, az Atariboxról

Pixeleket könnyezünk!

Az Atari korábban már pedzegette, hogy hosszú évek kihagyása után, lényegében a semmiből visszatérnek a ringbe, mégpedig egy vadiúj konzollal. A titokzatos masináról eddig még jószerivel semmit sem lehetett tudni, csak azt, hogy egy jó ideje már készül. Ma azonban a videojátékok veteránja hivatalosan is leleplezte Ataribox nevű otthoni konzolját.

Az első képek alapján rögtön látni, hogy az Atari is megpróbálja meglovagolni a napjainkban egyre népszerűbb retró-vonulatot, és az Atari 2600-ra nagymértékben hajazó dizájnnal rukkoltak elő.

A klasszikus fa dizájn mellett azonban lesz majd egy másik, fekete/vörös kialakítás is, ami már egy jóval modernebb színvilágról tanúskodik. (Azért mi maradunk a hagyományosnál.)

A gépben lesz 4 USB port, egy HDMI kimenet, egy Ethernet port az internethez és egy SD kártya olvasó. De vajon régi vagy új játékokat fog futtatni az Ataribox? A jó hír az, hogy mindkettőt!

Mint az sejthető, konzolon látható portok modern hardverkonfigurációra utalnak. Ez azt is jelenti, hogy a klasszikus játékok is éppúgy elérhetőek lesznek rajta, mint ahogy napjaink játékai.

Azonban ennél többet egyelőre sajnos nem árultak az új konzolról, így jelenleg nem ismerjük sem a megjelenési dátumát, sem az árát, vagy hogy milyen erős vas duruzsol a retró dobozban. Azt azonban már tudjuk, hogy PC alapokon fog működni, akárcsak a PS4 vagy az Xbox One. Ám hogy a Nintendo SwitchXbox One X skálán pontosan hol fog elhelyezkedni az Ataribox, arról egyelőre sejtéseink sincsenek.

Megosztás:
3 komment

Bámulatos videót kaptunk a Star Wars: Az utolsó Jedik forgatásáról

Scottу 2017. július 16. 23:45
Bámulatos videót kaptunk a Star Wars: Az utolsó Jedik forgatásáról

Már csak öt hónap!

Az idei D23-as expón már betekintést nyerhettünk a készülő Star Wars Land terveibe, amely végül a Galaxy’s Edge nevet kapta. Ám ha ez még önmagában nem lett volna elegendő a Star Wars-rajongók számára, bónuszként kaptunk egy ütős werkfilmet az idén december 14-én érkező Az utolsó Jedik forgatásáról:

A látványos képsorok és az új élőlények bemutatása mellett Daisy Ridleytől azt is megtudhattuk, hogy

Rian [Johnson] olyan történetet írt, ami váratlan, mégis helyénvaló. Néhány olyan dolog is fog történni, amitől a nézőknek tátva marad a szájuk.

Mark Hamill pedig így folytatta:

Bár úgy vélem, hogy már mindent tudok a Star Wars-ról, mégis olyan történetelemekkel bombáznak, amit addig el sem tudtam volna képzelni.

Mi tagadás, a fentiek alapján elég ígéretesnek tűnik az új epizód. Csak győzzük kivárni…

Megosztás:
Szólj hozzá!

Lenyűgöző képeken és videón a Star Wars Land élethű makettje

Scottу 2017. július 14. 17:45
Lenyűgöző képeken és videón a Star Wars Land élethű makettje

Csak ámulunk és bámulunk!

A Disney eddig még nem sokat árult el az építés alatt álló Star Wars témájú élményparkjairól, melyek várhatóan 2019-ben nyílnak majd meg Floridában és Kaliforniában, parkonként mintegy 56 656 négyzetméteren. A készülő park miniatűr, méretarányos makettjét a D23 névre hallgató Disney Fan Club expóján leplezték le nemrégiben, amelyet bárki személyesen is megtekinthet a hétvége során.

A látogatók számára lehetőség nyílik majd belépni az Ezeréves Sólyom fedélzetére, ahol is egy titkos küldetésben kell irányítani a galaxis leggyorsabb ócskavasát. Emellett belecsöppenhetünk majd az Első Rend és az Ellenállás brutális összecsapásának kellős közepébe is. Ám hogy milyen szerepben? Az csakis rajtunk múlik majd.

Emellett pedig természetesen számos egyéb látványosság is lesz majd a fejenként egymilliárd dollárba kerülő parkokban, többek között egy eddig még sosem látott bolygó, egy kereskedelmi űrkikötő és egy „utolsó állomás a Külső űr előtt”. A képek önmagukért beszélnek:

Tovább
Megosztás:
Szólj hozzá!

Achtung, achtung! Újabb novellapályázatok!

Méliusz Luca 2017. július 12. 08:00
Achtung, achtung! Újabb novellapályázatok!

Tudjuk mire pályázol idén nyáron!

Bár már elég kevés idő van, de még mindig meg lehet célozni az Avana Egyesület pályázatát július 25-ig. Emellett a The Black Aether is újabb novellapályázatot hirdet, melynek legjobb írása a Galaktika novemberi számában fog megjelenni!

Az Avana Egyesület Zsoldos Péter halálának huszadik évfordulója alkalmából „Áltudományos mítoszteremtők” címmel hirdetett novellapályázatot, melyre olyan műveket várnak, „melyek témájukban újszerű körülmények között vizsgálják az emberi reakciókat és központi kérdésként a valódi tudományos munkásság hígulásával megjelenő „áltudományos mítoszteremtőkkel” foglalkoznak. (A fogalom Zsoldos Péter saját, irodalomra vonatkozó értelmezése volt, de jelen pályázatban szabadon értelmezhető).” A legjobb művek az Avana Egyesület Zsoldos Péter emléke előtt tisztelgő, jubileumi antológiájában jelennek meg. A beküldési határidő 2017. július 25.!

A júniusi Round-Robin novellapályázat után sem pihennek a The Black Aethernél, ugyanis újabb felhívással inspirálják a lovecrafti örökséget magukénak érző, kezdő és tapasztalt szerzőket egyaránt: „Olyan pályaműveket várunk, amik követik H. P. Lovecraft a kozmikus horrorról írt gondolatait, amik követik a rémtörténetek írt és íratlan szabályait. […] Ebben a pályázatban nem a modern horror követőit keressük, visszamegyünk a forrásig és a rettenet irodalmának legnagyobb mestereit keltjük életre. H. P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, Artur Machen, Ambrose Bierce, Robert W. Chambers, Clark Ashton Smith, M. R. James, Algernon Blackwood… az ő szellemüket kívánjuk megszólítani.” A Lovecraft-közösség a pályázat során a Galaktikával működik közre, és a nyertes pályaművet a magazin novemberi számában találhatjátok majd meg. A leadási határidő: 2017. szeptember 15. 23:59 óra

Azoknak, akiknek érdeklődését felkeltette ez, a horror műfajának forrását megidéző pályázat, figyelmébe ajánlanám a Lovecraft elődeinek, többek közt Ambrose Bierce és Robert W. Chambers munkásságát bemutató, Carcosa árnyai című antológiát, amelyről írt kritikánkat itt el tudjátok olvasni.

Megosztás:
Szólj hozzá!

Dragon Quest Heroes 2 – Játékteszt

Varga Bálint Bánk 2017. július 11. 21:50
Dragon Quest Heroes 2 – Játékteszt

avagy egy igazán Hősies folytatás megéneklése

A Dragon Quest sorozat egy igazán terjengős, részletes és önálló cikket érdemelne és még az is lehet, hogy ha időnk és energiánk engedi, nemsokára előrukkolunk egy ilyennel. (viszont a közeljövőben megjelenő Dragon Quest XI-ről biztos, hogy írni fogunk!)

Tovább
Megosztás:
1 komment

Itt a Star Wars: Forces of Destiny minisorozat első epizódja

Scottу 2017. július 04. 12:00
Itt a Star Wars: Forces of Destiny minisorozat első epizódja

BB-8 rajzolva is nagyon cuki.

A Disney idén nyáron egy aprócska, de annál kellemesebb meglepetéssel kedveskedik a Star Wars-rajongóknak: egy összesen 16, egyenként 2-3 perces epizódokkal rendelkező minisorozatot indított el, melynek főszereplői ezúttal a Star Wars-univerzum főhősnői lesznek. Bár mind Az ébredő Erő, mind a Zsivány Egyes igyekezett elhozni a női-férfi egyensúlyt az Erőben, az új, Disney-rajzfilmes minisorozatban még inkább ráfekszenek majd az eddig kissé méltánytalanul elhanyagolt női nem reprezentációjának javítására.

Az első epizódban Daisy Ridley visszatér Rey szerepébe, ahol is láthatjuk, milyen kalamajkába kerül BB-8 társaságában a Jakku kegyetlen tájain:

A hét minden napján, magyar idő szerint este 7 órakor kerül majd a YouTube-ra egy-egy újabb epizód a Forces of Destiny-ből, majd július 9-én a Disney Channelen hivatalosan is debütál majd. Rey mellett Leia hercegnő, Jyn Erso, Padmé Amidala, Ahsoka Tano és Sabine Wren is bemutatkozik majd a következő részekben, melyről egy rövid előzetest is kaptunk:

Természetesen a sorozat alapján lesz majd mindenféle merchandise cucc is, beleértve könyveket és játékfigurákat. Reméljük, a Hasbro ezúttal kiköszörüli a korábban ütött csorbát

Megosztás:
Szólj hozzá!