Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

A Comic Conon debütált a Stranger Things második évadának teljes előzetese
A Comic Conon debütált a Stranger Things második évadának teljes előzetese
Sötétebb tónosú nosztalgiára kell készülnünk…

Tavaly éppen ilyenkor örvendeztünk a Stranger Things első évadának, amelyet nem átallottam a nyár legkirályabb sorozatának nevezni évadkritikám címében . Nos, idén nyáron a következő évadról sajnos ezt nem tudjuk elmondani, az viszont biztos, hogy a sorozat iránti érdeklődés és lelkesedés továbbra is igen erős tényező.

Októberben jön is második évad, amelyhez már kaptunk egy nyúlfarknyi ízelítőt , ám egészen mostanáig, a San Diegó-i Comic Conig ...

Befutotott a Ready Player One első ízelítője
Befutotott a Ready Player One első ízelítője
2018-ban újra beköszöntenek a 80-as évek.

Ernest Cline elképesztő sikerű geek regényéről annak idején mi is megírtuk , hogy filmfeldolgozásért kiált, ám akkoriban még semmiféle mozgóképet nem láthattunk a projektről, és sajnos meglehetősen sokáig kísérteties csend a projekt felett. Most azonban végre megtört az átok, és kaptunk egy egészen pofás ízelítőt a Ready Player One -ról a San Diegó-i Comic Con alakalmából! Itt van, ni:

A fenti képsorok egészen pofásra sikerültek, úgy tűnik ...

Schotten Totten társasjáték-kritika
Schotten Totten társasjáték-kritika
Számháború Skóciában


Nem egyedülálló, de azért nem is mindennapos eset, amikor egy társasjáték 10-20 éves távlatban több különböző kiadást is megél. Reiner Knizia elmondhatja magáról, hogy több játéka ebbe a kategóriába esik, elég csak a Tigris & Euphrates-re, a Samurai-ra vagy a jelen cikk tárgyát képező Schotten Totten-ra gondolni, mely annyira sikeres lett, hogy még a háborús játékokra specializálódott GMT Games is kiadta ókori görög hadsereges köntösbe bújtatva ...

Őrült sorok kígyóznak Japánban egy-egy Nintendo Switch-ért
Őrült sorok kígyóznak Japánban egy-egy Nintendo Switch-ért
Ja, és a végén csak a legszerencsésebbeknek jut.

A Nintendo Switch világszerte óriási sikerterméknek számít. Azonban Japánban, ahol a hagyományos otthoni konzollal ellentétben sokkal inkább a hordozható kütyük dominálnak, ott a hiánycikk fogalma új értelmet nyert: a japán My Nintendo Store webshopba érkező szállítmányok kevesebb mint 10 perc alatt el szoktak fogyni. Valamennyi alkalommal.

Ám akik érzik magukban a kellő elhivatottságot, azok inkább megpróbálnak sorba állni egy-egy bolt előtt. A ...

Blood Rage társasjáték-bemutató – Jó Game Night ez a halálra!
Blood Rage társasjáték-bemutató – Jó Game Night ez a halálra!
Az elmúlt évek egyik legnagyobb társasjátékos durranása magyarul is megjelenik… Odin legnagyobb örömére!

Az utóbbi időkben mintha a világ újra felfedezte volna a vikingeket és a hozzájuk köthető történeteket, mondákat. Ennek persze csak örülhetünk, hiszen az északi mitológia rengeteg érdekes és izgalmas történetet tartalmaz, maguk a vikingek erőszakos történelme pedig jó táptalajt biztosít mind a filmekhez, képregényekhez és természetesen a különböző asztali vagy videojátékokhoz is.

...

Itt vannak az első képek az Atari új konzoljáról, az Atariboxról
Itt vannak az első képek az Atari új konzoljáról, az Atariboxról
Pixeleket könnyezünk!

Az Atari korábban már pedzegette , hogy hosszú évek kihagyása után, lényegében a semmiből visszatérnek a ringbe, mégpedig egy vadiúj konzollal. A titokzatos masináról eddig még jószerivel semmit sem lehetett tudni, csak azt, hogy egy jó ideje már készül. Ma azonban a videojátékok veteránja hivatalosan is leleplezte Ataribox nevű otthoni konzolját.

Az első képek alapján rögtön látni, hogy az Atari is megpróbálja meglovagolni a napjainkban egyre ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása