Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

A hét 8 legjobb játékos fogása!
A hét 8 legjobb játékos fogása!
Megnéztük milyen kihagyhatatlan videojáték dealek várnak ránk ezen a héten…

Legújabb videojátékos rovatunkban igyekszünk megmutatni a hazai paletta és a nemzetközi (de itthon is elérhető) piac legtutibb heti akcióit, árzuhanásait vagy egyszerűen csak alapvetően szuper fogásait. Minden héten jelentkezünk majd aktuális listákkal, szóval érdemes velünk tartani, főleg, hogy a cikksorozatban nagy AAA kategóriás címek mellett kisebb kult és/vagy indie játékokkal is foglalkozni fogunk!

1. Batman: Arkham Franchise

Kezdjük is egy nagy, de ...

Azt hittük, a Földön nem is Alien
Azt hittük, a Földön nem is Alien
Hát nem cuki?

A tegnapi Alien-napot nagyon szerény körülmények között, szűk családi körben ünnepeltük, de ez meghittség tökéletes volt arra, hogy újra rájöjjünk, saját Földünknél nincs furcsább hely a világon. Az alábbi videót elnézve legalábbis nehéz lenne más következtetésre jutni:

Nem, ez a valami nem az űrből érkezett. Ez egy bábállapotban leledző orrszarvúbogár herkulesbogár. Mi tuti nem fogdosnánk. Így sem:

Na még egyszer:

alien.gif

WearWar – magyar geek divatmárkára kalapoznak az IndieGogón
WearWar – magyar geek divatmárkára kalapoznak az IndieGogón
Öltözék és közösségi játék egyszerre.

Egy új magyar közösségi finanszírozási projektről számolhatunk be, ráadásul a szokásostól eltérően ezúttal nem társas- vagy videojátékról van szó, hanem egy új divatmárkáról, ugyanakkor nem véletlenül írunk róla, hiszen az ötlet meglehetősen játékos.

A WearWar ötlete Juhász Dávid fejéből pattant ki, aki grafikusként dolgozik, ám akik ilyen-olyan módon részt vesznek a magyar szerepjátékos közösség életében, azok tudhatják, hogy Dávid a ...

Egy művész megmutatja, hogy festene a Minecraft a valóságban
Egy művész megmutatja, hogy festene a Minecraft a valóságban
Kockulásra felkészülni!

snapseed_1.png

A „ ditpict “ néven alkotó indonéz művész, Aditya Aryanto szereti a Minecraft ot. Annyira, hogy legújabb művészeti projektjét is a népszerű játék ihlette; Aryanto a Minecraft in real life munkacímű projektjében az Unsplashről és a Pixabayről gyűjtött állatos képeket kockázta össze a Photoshop segítségével, az eredmény pedig valami fergeteges lett. Íme néhány menőség:

Yamatai társasjáték-teszt
Yamatai társasjáték-teszt
Kis színes japán történelem

Himiko sámán-királynő és uradalma, Yamatai az egyik legérdekesebb és egyben legvitatottabb legendája a japán történelemnek. Sok történész szerint tőle ered a Yamato császári dinasztia, de valamiért a későbbi uralkodók (valószínűleg politikai okokból) nem tettek róla említést, olyannyira, hogy regnálására csak néhány kínai és koreai forrás hivatkozik közvetlenül. Ezt a legendát igyekszik egyedi módon feldolgozni a Bruno Cathala és Marc Paquien által ...

Lovecraft démonai
Lovecraft démonai
A Sárga Király nyomában

truedetective.jpg

Honnan is származik Cthulhu, a földönkívüli istenség, aki a South Parkban szétloccsantotta Justin Bieber fejét? A Delta Vision kiadó könyvében betekintést nyerhetünk H. P. Lovecraft történeteinek irodalmi előzményeibe.

...

Itt a Star Wars: Az utolsó Jedik első előzetese magyar nyelven is
Itt a Star Wars: Az utolsó Jedik első előzetese magyar nyelven is
Ideje véget vetni a Jedi rendnek!

utolso-jedik-elso-elozetes.jpg

Húsvétkor befutott a Star Wars saga legújabb részének, Az utolsó Jedik legelső, angol nyelvű előzetese . Igaz ugyan, hogy sok konkrétumot nem árult el a sötét tónusú ízelítő, mi mégis annak rendje és módja szerint kiveséztük minden képkockáját .

Most viszont a trailer honosított változata is eljutott hozzánk, amiben 20 év után először szólal meg magyar nyelven Luke Skywalker:

A film december 14-én kerül a magyar mozikba, azaz lényegében már ...

Port Royal társasjáték – A Karib-tenger szerencsevadászai
Port Royal társasjáték – A Karib-tenger szerencsevadászai
Nem, nem egy újabb kalózos játék. Vagy mégis?

Ez elmúlt néhány évben mintha a geek társadalom újra szerelembe esett volna a kalózromantikával. Ez persze nem újdonság, hiszen évekkel ezelőtt is is szívesen bújtunk a tengeri fosztogatók és gazemberek bőrébe, elég csak Sid Meier klasszikusára, a Pirates!-re gondolni, de említhetnék Ron Gilbert fergeteges Monkey Islandjét is. Az asztali játékok terén pedig mostanában különösen forrónak számít a téma, sorra jelennek meg a kalózos tematikával ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása